PRAHA 6: POLIKLINIKA MARJÁNKA SE NAVRACÍ DO SPRÁVY MĚSTSKÉ ČÁSTI

Praha – 29. 7. 2015 – Vedení městské části Praha 6 chce získat zpět areál bývalé Polikliniky Pod Marjánkou. Se společností Poliklinika Marjánka a. s., která objekt v současnosti spravuje, se tak teď Praha 6 dohodla na memorandu o společném postupu.

Městská část by ráda ukončila se stávajícím nájemcem smlouvu a polikliniku dále rozvíjela sama jako její vlastník. „A to především z důvodu širšího využití objektu polikliniky, rozsáhlejší rekonstrukce a využití zdrojů fondů Regionálních operačních programů Evropské unie v sociální oblasti. Díky nim by se radnici Prahy 6 podařilo realizovat rekonstrukci polikliniky a rozšířila by se i nabídka zdravotních služeb v podstatně větším rozsahu, než jsou poskytovány dosud,“ říká radní pro ekonomiku Jaromír Vaculík (TOP 09).

 

"Veškeré lékařské služby tedy budou nejen zachovány, ale ještě rozšiřovány. Současně je třeba zdůraznit, že budeme preferovat ty stávající. Lékaři tak nepřijdou o svá zavedená pracoviště a pacienti zase o své lékaře. A týká se to i dalších služeb, které jsou v prostorách polikliniky poskytovány,“ upozorňuje radní pro sociální politiku a zdravotnictví Milena Hanušová (TOP 09).

 

Soukromá společnost Polikliniku Pod Marjánkou spravuje od roku 2010. Pro nové vedení MČ Praha 6 je získání objektu zpět do své správy jednou z priorit.