Burácení motorů na pražské Markétě

Praha – 21. května 2015 – Od pátku bude plochodrážní stadion na Markétě patřit motorkám. Odstartuje tady 19. ročník Velké ceny České republiky – mistrovství světa na ploché dráze FIM Speedway Grand Prix 2015.

Jde o nejnavštěvovanější závod MS na ploché dráze v České republice. Speedway Grand Prix má celkově velkou oblibu. Pořadatelé očekávají, že na závody přijde víc než 350 tisíc diváků, Čechů i cizinců.

Letošní SGP odstartovalo 18. dubna 2015 ve Varšavě v Polsku a bude zakončeno 24. 10. 2015 v australském Melbourne.                

Trénink na tento nejvýznamnější plochodrážní závod v České republice se koná v pátek 22. května od 17 hodin a první jízda „2015 Czech Republic FIM Speedway Grand Prix“ bude na Markétě v Praze 6 odstartována v sobotu 23. 5. 2015 v 19:00 hodin.

Fandit přijde i starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář /TOP 09/, který říká: „Plochá dráha je stejně neodmyslitelnou součástí Prahy 6 jako například Kulaťák nebo hotel Internacional.
Je to jeden ze symbolů, díky kterým můžeme hrdě hlásit, že Praha 6 je obcí, která je otevřena sportu a která ctí tradice. Jsem rád, že jako starosta Prahy 6 můžu letos vylosovat – doufám že šťastná čísla – všem závodníkům a na konci předat vítězné trofeje.“

V loňském roce byli pořadatelé Auto klubu Markéta označeni jako jedni z nejlepších pořadatelů závodu v seriálu mistrovství světa, a navíc po několika letech byla opět Markéta při závodě MS vyprodaná. Akce se koná za každého počasí.