Vodárny skandálně selhaly, bez vody nechaly na 1800 dětí

Včerejší havárie vodovodního řadu na Patočkově ulici nechala bez vody celý Břevnov. Jako naprosto nepřijatelné vidí chování PVK starosta Prahy 6 Ondřej Kolář: „Od včerejších 18 hodin vodárenská společnost ví, že má velký problém. Místo, aby byly v 8 ráno před každou břevnovskou školou a školkou nachystané cisterny a pytle s balenou vodou, neděje se vůbec nic.“

Zatímco dospělí si se situací dokážou nějakým způsobem poradit, skoro 2000 dětí ve školách a školkách je vydáno na pospas nedostatečné hygieně a dalším problémům. „Spolupracujeme s hasiči, s Červeným křížem, pokud by nás PVK poprosila o součinnost, mohli jsme tam vodu dodat. Místo toho se začali situací zabývat až po mojí urgenci v půl 11 dopoledne. To je opravdu neslýchané,“ říká starosta Kolář.

„Cisternu sice postavili před Domov pro seniory Elišky Purkyňové, ve stejné lokalitě jsou ovšem další školy a školky, jejichž učitelky a učitelé přece nemůžou děti nechat o samotě a jít s kýblem pro vodu,“ dodává Kolář.

„Informovanost nula, ochota spolupracovat polovičatá, čas obnovení dodávek se neustále posouvá. S takovým přístupem můžeme reagovat velmi obtížně,“ uzavírá starosta Kolář.