Festivalová sezóna v Praze 6 startuje ve Hvězdě 25. a 26. května

V magickém prostředí obory Hvězda se poslední květnový víkend uskuteční hudební open air festival Hvězdy ve Hvězdě. „Vstup pro návštěvníky je jako každý rok zdarma,“ říká místostarosta pro kulturu Jan Lacina /STAN/.

Praha 6 do obory Hvězda láká na plejádu známých jmen – vystoupí Václav Neckář se skupinou Bacily, Monika Absolonová a Boom!Band Jiřího Dvořáka nebo frontman skupiny Chinaski jako host orchestru divadla Semafor. Festivalovou hudební nabídku okoření sobotní letní kino, které v souladu s dramaturgií hudebního svátku nabídne filmový hit Bohemian Rhapsody o legendární kapele Queen v čele s Freddiem Mercurym.

Nabídka festivalu je rozdělena do dvou plnohodnotných programových částí. Sobotní program otevře Václav Marek a His Blue Star, kterého vystřídá Ondřej Ruml s populární „krabičkou“, kapela Milo a charismatická písničkářka z Dejvic Lenka Nová. Ve 20 hodin bude podium patřit Monice Absolonové, v jejímž podání zazní nejslavnější české i zahraniční muzikálové hity z představení Kleopatra, Noc na Karlštejně nebo Jesus Christ Superstar.

Nedělní hudební nabídku odstartuje Big band ústřední hudby Armády ČR se sólistkou Lucií Víškovou a nabídne české i světové hity autorů Karla Svobody, Duke Ellingtona či George Gershwina. Po něm se mohou návštěvníci těšit na nejlepší skladby Petra Skoumala v podání skvělých hudebníků Norbiho Kovacse, Olina Nejezchleby a Pavla Skály a dalších. Orchestr Ježkovy stopy posluchače naladí na swingové melodie 30. let minulého století a Michal Malátný ze skupiny Chinaski si zazpívá s orchestrem divadla Semafor, kde pravidelně vystupuje v několika hrách.

Tečkou a zároveň zlatým hřebem festivalu bude Václav Neckář se skupinou Bacily, který posluchače neochudí o žádný ze zásadních hitů své dlouhé kariéry.

Hudební zážitek a festivalovou atmosféru si mohou návštěvníci dosyta vychutnat na prostorné louce před letohrádkem Hvězda, kde bude umístěno podium. Připraveno je současně kryté posezení ve velkoprostorovém stanu, které nabídne až 500 míst.

Festivalová nabídka občerstvení si nezadá s tou hudební. Pro hladové návštěvníky jsou připraveny například domácí palačinky, belgické hranolky, burgery a další grilované speciality, samozřejmě zmrzlina a alkoholické i nealkoholické nápoje. Koho nabídka přece jen neuspokojí, může si na dece nebo na louce udělat vlastní piknik z donesených zásob, vstup na festival není nijak kontrolován ani omezen.

Návštěvníci, pro které je obtížné překonat téměř kilometrovou vzdálenost od bran obory až k hudebnímu podiu, se mohou svézt ekovláčkem. Ten bude v provozu každý den již od 12 hodin do konce programu a bude jezdit kyvadlově od konečné stanice tramvaje na Petřinách k letohrádku.