KLID, ODS a STAN uzavřeli dohodu o společném postupu

Pouhé tři dny po uzavření volebních místností má Praha 6 nakročeno k podpisu koaliční smlouvy. Uskupení KLID (koalice TOP 09 a KDU-ČSL), ODS a STAN, které dohromady v 45členném zastupitelstvu městské části disponují pohodlnou většinou 27 hlasů, spolu totiž uzavřely dohodu o společném postupu.

„Výsledek voleb jasně ukázal směr, jakým se Praha 6 má vydat. Jsem rád, že jsme se dohodli na společném postupu, protože Praha 6 tak bude klidná a bude držet slovo, abychom ji mohli opravdu milovat,“ říká starosta Ondřej Kolář /TOP 09/. „Tento trojblok teď pod mým vedením začne jednat i s Piráty, protože je to strana, která získala třetí nejvyšší počet hlasů, a je proto vhodné s nimi hovor o věcech budoucích vést. Tomuto hovoru se nebráním, protože pro mě samotného je otevřenost a participace jedno z hlavních témat, které budu v rámci nové rady v tomto volebním období velmi důrazně prosazovat,“ dodává Kolář.

„Věřím, že jsme na cestě k dohodě o podobě koalice, která udělá ze Šestky nejlepší místo pro život nejen v Praze,“ říká Jakub Stárek /ODS/, lídr kandidátky a předseda oblastního sdružení strany.

"Držíme slovo. V květnu jsme slíbili, že pokud koalice KLID, tedy TOP 09 a lidovci, zvítězí ve volbách, podpoříme na starostu Ondřeje Koláře. Naším primárním zájmem je, aby rada městské části – na rozdíl od předešlého období – táhla za jeden provaz, byla maximálně transparentní a protikorupční," konstatuje místostarosta Jan Lacina, lídr STAN v letošních volbách v Praze 6.

„Jsem rád, že se spolu v koalici s TOP 09 a dalšími partnery ODS a STAN můžeme podílet na odpovědnosti při dalším zvelebování Prahy 6,“ uzavírá Marián Hošek /KDU-ČSL/, místopředseda krajské organizace Praha.

Ustavující zastupitelstvo čeká Prahu 6 za necelý měsíc – 1. listopadu. Tam bude zvolen nový starosta, místostarostové a radní. Strany, které dnes uzavřely dohodu, tak mají tři týdny na doladění společných průsečíků, na kterých následně vyroste programové prohlášení. S tím poté předstoupí před zastupitele. Detaily programového prohlášení se budou teprve dolaďovat, základní principy budou vycházet z dnes uzavřené dohody o další spolupráci.