Praha 6 ocenila čestné občany a občanky

V Pelléově vile byli dnes slavnostně oceněni čestní občané a občanky Prahy 6, jejichž volbu radě v červnu usnesením posvětili zastupitelé městské části.

Čestnou občankou se za aktivní lékařskou službu a péči o občany v Domově sv. Karla Boromejského stala primářka MUDr. Iva Perlíková. In memoriam obdrželi čestné občanství loutkoherečka, režisérka a dabérka Helena Štáchová a režisér, scenárista a držitel Českého lva Jiří Krejčík. Dvě ceny městské části pak putovaly do rukou celoživotnímu sportovci a zakladateli cyklozávodu „Pražská 50“ PaedDr. Pavlu Landovi a československému reprezentantovi ve skoku dalekém a trojskoku a řediteli Armádního Sportovního Centra DUKLA plk. Ing. Jaroslavu Priščákovi, Ph.D.

Cenu pro zahraniční osobnost, která se zasloužila o šíření dobrého jména a věhlasu městské části Praha 6 v zahraničí, si osobně převzal tajemník německého partnerského města Bayreuth Rainer Sack.

„Sešli jsme se, abychom ocenili lidi, kteří rozdávali a rozdávají radost, lidi, kteří vědí, co znamená fair play a umí tak hrát, lidi, kteří umí být pozitivními vzory pro své okolí a umí své bližní zdravě motivovat. Lidi, kteří dokazují, že s poctivou prací se dá dojít mnohem dál, než s nekalými úmysly. Lidi, kteří neváhají pomoct svým bližním a potřebným, bez ohledu na to, jestli jde o prezidenta nebo obyčejného člověka, lidi, kteří přistupují k ostatním s pokorou a úctou,“ říká starosta Ondřej Kolář /TOP 09/.

Čestná občanství a ceny městské části byla, jako už tradičně, i letos udělena u příležitosti Dne Prahy 6. Tím je od roku 2002 4. září jako připomínka zákona z roku 1920, kdy se podpisem prezidenta T. G. Masaryka připojilo sedm z devíti katastrálních území dnešní Prahy 6 k hlavnímu městu.