Praha 6 zahajuje revitalizaci bývalého domova pro seniory v Šolínově ulici

Domy na Vítězném náměstí v těsné blízkosti výstupu z metra, které jsou pro špatný technický stav momentálně prázdné, již brzy znovu ožijí. Praha 6 v nich připravuje nový domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Během ledna byli vybraní uchazeči, se kterými byl projekt v několika fázích soutěžního dialogu připravován, vyzváni k podání nabídek. Jejich vyhodnocení se předpokládá koncem jara, nejpozději na přelomu dubna a května.

„Prostřednictvím výběrového řízení chceme nalézt zkušeného smluvního partnera, zodpovědného jak za přípravu projektové dokumentace a rekonstrukci, tak i následnou údržbu a provoz objektů,“ říká Milena Hanušová /TOP 09/, radní pro sociální politiku a zdravotnictví. „Koncesním řízením ve zjednodušeném režimu hledáme dlouhodobého partnera na dalších 30 let,“ dodává Hanušová.
 
Na průběh výběrového řízení dohlíží renomovaná advokátní kancelář Rowan Legal, která zakázku kompletně administruje. Finanční stránku projektu má na starosti Česká spořitelna, která také odpovídajícím způsobem nastaví peněžní toky.

Snahou Prahy 6 samozřejmě je minimalizovat přímé zatížení rozpočtu, proto chce maximum projektových a smluvních rizik a také odpovědnost přenést na budoucího smluvního partnera. Ten se také bude muset vypořádat s požadavkem městské části, aby zachoval propojení nového zařízení s životem obce.

Trojdomí v Šolínově ulici slouží sociální službě už od 30. let minulého století, s touto podmínkou byly Praze 6 domy také svěřeny pražským magistrátem. Nejprve v nich díky Elišce Purkyňové vznikl zcela ojedinělý „Útulný domov osamělým ženám“, v posledních desetiletích objekty plnily funkci Domova pro seniory.