Letní kino mělo obrovský úspěch

Pilotní projekci v Multifunkčním prostoru Letní kino si nenechalo ujít na 1400 lidí. U příležitosti začátku školního roku zhlédli v úterý 5. 9. 2017 nový snímek „Po strništi bos“ z dílny otce a syna Svěrákových. Lidé přišli do parku Maxe van der Stoela – přírodního amfiteátru u Gymnázia Jana Keplera, umístěného pod úrovní komunikace mezi ulicemi Myslbekova a Keplerova.

„Praze 6 takový projekt evidentně chyběl, což dokazuje i rekordní návštěvnost. Přestože dosud nepříliš využívaný prostor v rámci hlasování vybralo na 1200 lidí a místo i díky nim velmi ožilo, stále se objevuje několik hlasů, které se i po úspěšné projekci snaží Letní kino zhatit. To mě mrzí. Projekt Letního kina v tomto místě jednoznačně podporuji,“ říká starosta Ondřej Kolář /TOP 09/.

V plném rozsahu bude MČ Praha 6 projekt Letního kina realizovat v příštím roce. Cílem zářijového promítání bylo kromě zpříjemnění návratu žáků do školních lavic také odzkoušení venkovní projekce v tomto unikátním prostoru. Jde o vítězný projekt participativního rozpočtu Mám nápad pro Šestku, kde mohli lidé předkládat vlastní návrhy, o kterých posléze v červnu sami také hlasovali.

„Participace neboli systematické zapojování veřejnosti do rozvoje městské části začíná přinášet své první plody. Myslím, že ohlas na pilotní projekci musel přesvědčit i škarohlídy,“ říká místostarosta pro školství a kulturu Jan Lacina /STAN/.

Pilotní projekce měla také ověřit zájem občanů o událost takového charakteru. Díky tomu MČ získala řadu důležitých poznatků, které budou zapracovány a využity při instalaci pravidelné projekce v příštím roce.

 

Ondřej Šrámek 
tiskový mluvčí
tel.:  420 220 189 177
mobil:  420 777 057 551
e-mail: