PRAHA 6 MÁ SVÉ PRVNÍ NÍZKOPRAHOVÉ CENTRUM

Praha 6 – 16. ledna 2017 – V Praze 6 bylo dnes otevřeno vůbec první nízkoprahové denní centrum. To vzniklo v rámci rekonstrukce zdejšího azylového domu pro muže. Centrum bude vhodně doplňovat existující služby pro místní potřebné. Na rekonstrukci se významnou měrou podílelo hlavní město Praha.

Na území městské části Praha 6 dnes bylo slavnostně otevřeno vůbec první nízkoprahové denní centrum. To bylo vybudováno v rámci poměrně rozsáhlé rekonstrukce azylového domu pro muže. Ten se nachází v Bubenči a je provozován obecně prospěšnou společností K srdci klíč.

 

„Nízkoprahové denní centrum na území Prahy 6 dosud nebylo. Jeho činnost bude vhodně doplňovat služby pro osoby bez přístřeší, které již na Praze 6 poskytujeme,“ uvedla radní Prahy 6 Milena Hanušová, která je zodpovědná za sociální a zdravotní politiku.

 

Rekonstrukce azylového domu vyšla celkově na 4 260 tisíc korun. Hlavní město Praha na ni přispělo dotací ve výši 2 500 tisíc korun. Azylové centrum má kapacitu 26 lůžek a samotné nízkoprahové centrum je určeno pro 10 až 15 osob.

 

Pomocnou ruku v našem zbrusu novém nízkoprahovém denním centru nalezne každý, kdo se vinou nejrůznějších okolností ocitl ve svízelné životní situaci, s níž si vlastními silami neví rady,“ doplnil starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

 

 

 

 

 

 

 

Martin Churavý, cand.soc.
      tiskový mluvčí
      Kancelář městské části     
      Úřad městské části Praha 6
      Čs. armády 23
      Praha 6
      Tel.:  420 220 189 158
      Pohotovostní mobil:  420 778 749 279
      E-mail: mchuravy@praha6.cz
      Web: http://www.praha6.cz