ADVENT PŘICHÁZÍ DO PRAHY 6

Praha 6 – 2. prosince 2016 – Radnice letos přichystala projekt Vánoce v Praze 6. V jeho rámci se od 8. do 25. prosince na místním Náměstíčku uskuteční pestrý kulturní program. Ten bude doplněn o stánky s občerstvením, vánoční dětské dílničky a doprovodné společenské události v blízkém okolí.

Praha 6 pro místní obyvatele připravila vskutku pestrý vánoční program nazvaný Vánoce v Praze 6. Návštěvníci se v jeho rámci mohou od čtvrtka 8. do neděle 25. prosince těšit na každodenní bohatý kulturní program na tzv. Náměstíčku nacházejícím se na křižovatce ulic Kafkova a Wuchterlova.

 

„Stalo se už dobrým zvykem, že v prosinci ožívá zdejší Náměstíčko tou pravou vánoční atmosférou. Věřím, že z letošního programu by si vybral i zarytý odpůrce vánočních svátků Grinch,“ uvedl starosta Ondřej Kolář.

 

Celá událost bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 8. prosince od 17 hodin koncertem Ústřední hudby Armády České republiky v tamním kostele Československé církve husitské. Program pak na témže místě vyvrcholí na Štědrý den tradiční Půlnoční mší. V neděli 25. prosince potom vše symbolicky završí Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby pod taktovkou zkušené dirigentky Miriam Němcové.

 

Akce bude obohacena rovněž o stánky (nejen) s občerstvením a vánoční dětské dílničky. Doprovodný kulturně-společenský program se bude paralelně konat i v Písecké bráně, Atelieru Kaštan a nedalekém Skleněném paláci.

 

 

 

 

 

 

Martin Churavý, cand.soc.
      tiskový mluvčí
      Kancelář městské části     
      Úřad městské části Praha 6
      Čs. armády 23
      Praha 6
      Tel.:  420 220 189 158
      Pohotovostní mobil:  420 778 749 279
      E-mail: mchuravy@praha6.cz
      Web: http://www.praha6.cz