PRO OBČANY BUDE K DISPOZICI OMBUDSMAN

Praha 6 – 15. ledna 2016 – Úřad městské části Praha 6 nově zřídil pracovní pozici veřejného ochránce práv. Ten bude k dispozici obyvatelům Prahy 6 v rozličných obecních záležitostech.

V rámci odboru Kanceláře městské části Úřadu městské části Praha 6 byla nově zřízena pracovní pozice veřejného ochránce práv (tzv. ombudsmana samosprávných občanských agend).

 

„Posláním ombudsmana je působit jako mediátor, který pomáhá občanům zorientovat se ve složité struktuře veřejné správy. Současně bude dbát i o to, aby u něj našli odpovídající zastání všichni, kteří se domnívají, že se jim ze strany úřadu udála křivda,“ uvedl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

 

Ombudsman bude obyvatelům Prahy 6 k dispozici v případech nezávislého prošetřování závažných podnětů a oznámení. Na starosti bude mít rovněž koordinaci veřejných projednávání pořádaných vedením radnice či zajišťování informačních kampaní, pravidelných besed a setkání s občany Prahy 6.

 

Ombudsman bude dále flexibilně reagovat na podněty občanů, občanských sdružení a iniciativ. V neposlední řadě bude shromažďovat i podněty na rekonstrukci, revitalizaci či vybudování hřišť a parků nacházejících se na území Prahy 6.

 

Ombudsmana bude možné v případě potřeby kontaktovat prostřednictvím e-mailové adresy: ombudsman{zavináč}praha6{tečka}cz.