PRAHA 6: ZAČÍNÁ ADVENT, MĚSTSKÁ ČÁST ZVE NA VÁNOČNÍ AKCE!

Praha – 23. 11. 2015 – Už tento pátek proběhne první událost spojená s oslavami Vánoc v Praze 6. V 16 hodin zahájí první ze série čtyř koncertů na adventních Farmářských trzích na Vítězném náměstí. Koncerty se budou konat každý pátek do 18. prosince: www.praha6.cz

Rozsvěcení vánočních stromů

A o den později, v sobotu 28. listopadu od 17 hodin společně rozsvítíme první vánoční strom u KC Kaštan v Břevnově a hodinu poté na vokovickém náměstí V Středu. Hned v neděli 29. listopadu v 18 hodin se slavnostně rozsvítí vánoční strom také na Vítězném náměstí v Dejvicích, stejně jako každý rok.

 

Mikulášská

Na děti čeká i tradiční Mikulášská besídka spojená s vernisáží obrazů Ondřeje Sekory ve Skleněném paláci na náměstí Svobody 1, v sobotu 5. prosince od 17 hodin.

 

Kouzelné vánoce

V neděli 6. prosince od 10 hodin se děti i dospělí můžou těšit na kouzelnickou show Pavla Kožíška spojenou s kreativními dílnami ve Skleněném paláci na náměstí Svobody 1.

 

Hlavní oslavy Vánoc však spustí Praha 6 až 10. prosince, a to na nově zvoleném místě – tzv. Náměstíčku, na křižovatce ulic Kafkova a Wuchterlova v Dejvicích.

 

„Po loňských, nepříliš dobrých zkušenostech jsme se rozhodli pro vánoční oslavy hledat lepší lokaci, než je tradiční Kulaťák. Jako vůbec nejhezčí místo pro vánoční oslavy se nám jeví prostor před Husovým sborem, ústředím Československé církve husitské v Dejvicích s bronzovými sochami koní. Má to svou intimitu, lidé si to místo velmi oblíbili, řada programů se navíc může odehrát přímo v kostele, divadlo Semafor, kde proběhne populární Vánoční bazárek, je vzdálené jen pár kroků. Všechno do sebe zkrátka zapadá,“ říká zástupce starosty Jan Lacina (STAN).

 

Vánoční bazárek

Vánoční dárky můžete nakoupit třeba na bazaru v divadle Semafor, čímž zároveň pomůžete dětem z Prahy 6 s handicapem nebo těm, které nemají to štěstí žít v úplných či harmonických rodinách. Vánoční bazááár se koná 11. a 12. prosince od 13 a 10 hodin.

 

Adventní a povánoční sportování

Od poloviny adventu až do konce prosince Praha 6 spolu s organizací S kočárkem Prahou nabízí možnost zdarma si zasportovat ve vybraných sportovištích na území městské části.

 

„Cílem této akce je umožnit obyvatelům Prahy 6 v náročném adventním a povánočním čase začít se zdravým životním stylem. Doufáme, že bude mít úspěch a budeme na ni moct navázat i příští rok,“ doplňuje radní pro sport a volný čas Roman Mejstřík (ANO 2011).

 

Advent v Písecké bráně a KC Kaštan

Svůj vlastní program financovaný městskou částí Praha 6 chystají také Písecká brána a Kulturní centrum Kaštan, vánočně laděný bude také Sousedský festival pořádaný klubem Už jsme doma v Uralské ulici.

Výzdoba ulic

Změnou letos projde také vánoční osvětlení. Městská část letos do vánoční výzdoby investuje zhruba 1 596 000 Kč. Tvoří ji světelné prvky umístěné na sloupech veřejného osvětlení v nejobydlenějších a nejnavštěvovanějších částech Prahy 6 a osvětlení vánočních stromů.

 

 „Vedle tradiční Dejvické ulice se rozvine do třídy Jugoslávských partyzánů, Bělohorské ulice a také do ulic Na Petřinách a Vlastina na Dědině. Osvětlená bude Písecká brána, okolí kulturního centra Kaštan na Břevnově, farmářské trhy na Vítězném náměstí a zejména okolí „Náměstíčka“. Přibude i ozdobených stromů, osm jich bude například na Vítězném náměstí a dva na náměstí Svobody,“popisuje starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

 

Všechny vánoční dekorace, které městská část vlastní, opravila a repasovala odborná firma ze zastaralých žárovkových systémů na moderní led-diodové, které mají až 8x menší spotřebu elektrické energie.