Omlouvám se, ale nemohu si pomoci - naučte se nejprve česky (nemluvím o překlepech, ale o shodě přísudku s podmětem, tvaru sloves v podmiňovacím způsobu apod.), a pak teprve prezentujte své názory veřejně. K obsahu: má-li kdo na výběr, kde bude bydlet, je naprosto nepodstatné a k tématu to nepatří. Já sama bych pochopila, kdyby se do blízkosti letiště někdo přestěhoval, aby pomohl hlasem obyvatele z ohroženého území uchránit celou Prahu od dalšího nesmyslného zatěžování chemikáliemi padajícími z letadel a hlukem. A mimochodem, profese některých lidí je na Prahu vázána (můj partner přednáší na FFUK obor, který jinde v ČR prakticky neexistuje), a kam ti mají jít bydlet? Pokud by lidé uvažovali jako vy, neměli by se za chvíli kam přestěhovat. Že bychom se "nikam nedostali", kdybychom se bavili o nevyřešené dopravní obslužnosti letiště? A že tak nemáme uvažovat? Slyším dobře??? Tedy máme stavět a stavět a budovat bez ohledu na věci, které k tomu patří? Nepromýšlet důsledky a průvodní jevy svého konání??? A douška ze života: nevím, zda jste se byl někdy projít Tichým údolím, kolem Únětického potoka a pod. Jestli ne, doporučuju - na nápisech kolem trasy je dosti jasně vidět, co dobrého letiště a letecká doprava přináší přírodě a životnímu prostředí. Krom toho roztomilý hluk nad hlavou snad každé tři minuty vyléčí každého letadýlkového fandu. Než mne někdo napadne za nerealistické uvažování, ať se zamyslí nad souslovím "trvale udržitelný rozvoj" a jeho slučitelností s narůstající leteckou dopravou. Jinak znáte teorii NIMBY? Seznamte se: [
en.wikipedia.org]