Jakozto obyvatel Prahy 6, ale Brevnova, si dovolim vyjadrit svuj nazor.
1) pokud jezdi 40-50-lety motorak, byt modernizovany, po soucasnem svrsku trati 120, v nezapamatovalnem intervalu, v nemoznych casovych polohach a ve sve soucasne rychlosti a prestupnich moznostech,
nikdy nemuze dosahnout toho, aby lide cestujici z Kladna a okoli nepouzivali auta a autobusy.
2) pokud se udela rychlodraha kvalitne, nevidim duvod, proc by obyvatele domu pri draze obtezovat vic, nez provoz zeleznice na Negrellaku obtezuje Hilton, spis to bude daleko min,
3) pokud si nekdo postavil barak 10 metru od kolejnic, ac ta draha tam vedla jako prvni a on vedel, kolik je ochranne pasmo zeleznice, tak musel pocitat s tim, ze mu ho zas muzou zbourat, i s tim, ze tudy tu a tam nejaky vlak projede,
4) pokud z Evropske odeberu 1/3 automobilu a 1/2 autobusu, budu ekologicky genius a Dejvice a Veleslavin mi budou lezet u nohou, tramvaje tam necham, at se lidi nadale svazeji na metro Leninova a nebo podle sveho uvazeni na metro/rychlodrahu Hradcanska,
5) a aby odpurci rychlodrahy nebyli smutni, priskrtime DP tak, ze nam tam ty nizkopodlazni tramvaje a kvalitni svrsek da, a to teprve bude, spoluobcane, jizda,
6) ziskam tim kvalitni, kapacitni trat, ktera prevezme zatez z Kladna i letiste, jez se bude nadale rozvijet, navic se bude krizovat se vsemi trasami metra, tudiz treba ja z Brevnova si zajedu busem na Hradcanskou, rychlodrahou na Vltavskou a metrem C do Ladvi... a nemusim pres Muzeum... napriklad
7) interval ve spicce 10 a mimo spicky 15 minut neni sice dvouminutovy, ale presto mi pripada velice sexy
8) Ceske drahy, prazsti radni a prazsky DP jsou mamlasove, ze to jeste neudelali.