ZŠ Věry Čáslavské má zrekonstrovaný školní sportovní areál

Základní škola V. Čáslavské na Petřinách má jedno z nejhezčích a nejmodernějších školních sportovních hřišť. Městská část dokončila druhou etapu rekonstrukce a hřiště předala do užívání jak žákům školy, tak veřejnosti.

Hlavní foto

Před dvěma lety dostal školní sportovní areál dva opravené tenisové kurty a jedno multifunkční hřiště s umělým povrchem. „Druhá etapa navázala na předchozí aktivity, došlo na opravu dráhy a doplnili jsme sektory pro další atletické  disciplíny, čímž se hřiště dostalo mezi ta nejlépe vybavená v Praze 6,“ říká starosta Prahy 6 Jakub Stárek. Areál má kompletně zrekonstruovaný atletický ovál, k tomu přibyly sektory pro skok vysoký, skok daleký a vrh koulí. Nově byla zřízena venkovní posilovna a nástřiky na umělém povrchu, které umožňují jednoduché sportovní hry. Areál má venkovní pítko. Opravy probíhaly během prázdnin a v druhé polovině loňského školního roku a vyšla městskou část na 13,7 milionu korun.

ZŠ Věry Čáslavské vzdělává více než 600 dětí a kromě rozšířené výuky jazyků se zaměřuje také na rozšířenou výuku tělesné výchovy. Škola spolupracuje s Fakultou tělovýchovy a sportu UK a také se sportovním klubem USK Praha. „Zrekonstruované hřiště bude využíváno během dopolední výuky na hodiny tělocviku.  V odpoledních hodinách se nám podařilo zajistit, aby bylo otevřeno veřejnosti. A to i o víkendech a zdarma,“ uvedla místostarostka pro školství Mariana Čapková.

Otevírací doba školního hřiště pro veřejnost

Pondělí 16.30 – 19.00

Úterý 17.30 – 19.00

Středa 16.30 – 19.00

Čtvrtek 17.30 – 19.00

Pátek 16.30 – 19.00

Sobota 12.00 – 18.00

Neděle 12.00 – 18.00

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024