ZŠ Pod Marjánkou slavnostně oslavila a otevřela

Padesáté narozeniny a slavnostní otevření po rekonstrukci oslavily dnes děti a učitelé základní školy Pod Marjánkou v Břevnově. Popřát jim k tomu přišel také starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa a náměstek ministerstva školství Jindřich Kitzberger.
Hlavní foto

Při příležitosti 50. výročí založení školy a slavnostního otevření po rekonstrukci připravila škola na dnešek také Den otevřených dveří, který začal už v deset hodin dopoledne. Na samotnou oslavu si děti připravily krátké hudební vystoupení. Pak už zbývaly jen dva symbolické akty – přestřihnout pásku a tím otevřít školu po rekonstrukci a nakrojit narozeninový dort a tím oslavit padesáté výročí vzniku.

“Letošní rok je pro Břevnov hodně symbolický. Slavíme sto let Břevnova, tato škola má padesáté narozeniny a za několik dní nedaleko odsud se po mnoha desetiletích chátrání otevře taneční sál Marjánka, který byl kdysi dávno centrem břevnovské zábavy. A který svým názvem dal vzniknout i názvu této školy,“ zavzpomínal starosta Chalupa krátce předtím, nežli popřál škole šťastné narozeniny a dětem a pedagogům klidné Vánoce.

Informace o rekonstrukci:
Stavební akce představovala rekonstrukci a opravu těch konstrukcí školy, které byly ve špatném technickém stavu. Jednalo se o zateplení obvodového pláště, výměnu oken, modernizaci učeben, kabinetů a tělocvičen včetně řešení odhlučnění a vzduchotechniky.
Současně proběhla výměna elektroinstalace v celém objektu, úprava sociálních zařízení dle norem EU včetně výměny zdravotně technických instalací, výměna nášlapných vrstev, malířské a lakýrnické práce.
Práce probíhaly od července do prosince 2007 a městská část do rekonstrukce investovala 75 mil. korun.

Videozáznam ZDE