ZŠ J. A. Komenského má moderní a rozšířenou jídelnu

Děti ze základní školy J. A. Komenského už se nemusí čekat, až se jim na oběd uvolní místo u stolu. Od září mají k dispozici novou, rozšířenou jídelnu. Polepšily si také kuchařky, které nyní vaří v moderně zrekonstruované kuchyni.

 

Hlavní foto Slavnostního otevření se ujali starosta Jakub Stárek, místostarostka pro školství Mariana Čapková, ředitelka školy Ivana Koubková a zástupci zhotovitele.

„Zvětšení prostoru jídelny je důsledkem toho, že ve škole rozšiřujeme kapacity. Vždy, když dojde k navýšení počtu dětí ve škole, tak v takovém případě se samozřejmě musí rozšířit i provoz kuchyně, protože bez toho by to nešlo,“ vysvětluje starosta MČ Praha 6 Jakub Stárek.

 „Díky připravované půdní vestavbě se kapacita školy zvedne o 90 dětí. K dispozici budou nové odborné učebny a kmenová třída. A zejména učitelé získají tolik potřebné zázemí v podobě velké sborovny,“ upřesňuje místostarostka pro oblast školství Mariana Čapková. K otevření zmodernizované kuchyně pak dodává: „Škola nově navázala spolupráci s nutriční poradkyní, která již zdárně radí v jiných šestkových mateřských a základních školách. Jsem ráda, že personál této jídelny je pozitivně naladěn na změny k větší pestrosti a vyváženosti jídelníčku.“

 S kompletním dokončením půdní vestavby se počítá v únoru 2024, škola bude díky nově budovanému výtahu také bezbariérová. Stavba oproti původním plánům nabrala zpoždění, neboť původní vysoutěžená firma odešla od rozdělané práce a Praha 6 musela sehnat nového dodavatele, který by úkol dokončil. Opuštění stavby přineslo škole, dětem i rodičům nemalé komplikace. Do školy několikrát zateklo a poničila se tak podlaha tělocvičny, která musela být kompletně obnovena.