ZŠ Hanspaulka má zbrusu nově zrekonstruovanou školní kuchyni

Praha 1.10.2012 - Základní škola Hanspaulka se od září chlubí kompletně zrekonstruovanou kuchyní. Slavnostního otevření se účastnila starostka Prahy 6 Marie Kousalíková. Rekonstrukci včetně vybavení nejnovějšími gastronomickými technologiemi zajistil Městský úřad Praha 6, dotaci poskytl Magistrát hlavního města Prahy.

Hlavní foto

Zázemí kuchyně a také jídelna dostala novou podobu během letošních letních prázdnin a výsledek? Nejmodernější technika umožňující připravovat obědy během krátké doby pro stovky školáků. „Za léta praxe z oblasti školství vím, že jídelna, je jednou z věcí, které bývají na školách tím největším problémem. Proto jsem velmi ráda, že se Praze 6 podařilo zajistit tolik potřebnou rekonstrukci,“ řekla starostka Prahy 6 Marie Kousalíková. Důkazem, že se jídelna opravdu povedla jsou také fotografie ze slavnostního otevření.

„Celkové náklady na realizaci díla dosáhly 12,6 milionu korun. Z toho přibližně 7 milionů korun pokryla dotace z pražského magistrátu. Šlo o celkovou rekonstrukci varny a souvisejících provozů s celkovou kolaudovanou kapacitou 800 jídel,“ doplnila starostka.

 

Radní šestky pro oblast školství Ondřej Balatka dodává: „ Cílem bylo odstranit vážné závady původní varny a s tím souvisejících provozů, které ohrožovaly dodržování současných hygienických standardů.“ Hlavně bylo nutné odstranit havarijní stav podlahy ve varně, poruchy hydroizolací, dožilou a z části nefunkční technologii varny, částečně nefunkční rozvody vody na dětských sociálních zařízeních a zjištěnou přítomnost azbestu ve vzduchotechnických jednotkách.