Živnostníci z Prahy 6 zabodovali

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová ocenila drobné živnostníky a zástupce rodinných firem. Hned dvě jsou z MČ Praha 6.

Hlavní foto

Ocenění získaly dvě firmy z Prahy 6 – Hudera a syn, s.r.o. a Chládek – zahradnické centrum. „Oběma firmám gratuluji. Je to zúročení jejich dlouholeté práce také závazek do budoucna. Je vidět, že lidé, kteří mají ke svému řemeslu vztah, ho dělají dobře,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

Předsedkyně PSP ČR Miroslava Němcová ocenila živnostníky, kteří svou prací udržují dobrou pověst českého řemesla, českého umu, pracovitých českých rukou, české podnikavosti a chytrých nápadů. „Drobní živnostníci, řemeslníci, malé rodinné firmy, ti všichni jsou tou ‚nezbytnou solí‘ naší ekonomiky. Oni jsou ti skuteční V. I. P.,“ uvedla Němcová. Setkání se zúčastnili zástupci ze všech krajů, kteří obdrželi pamětní list a symbolicky také slánku z českého skla. Pro příští ročník by měli posílat nominace i samotní občané, podle svých zkušeností a spokojenosti.  „Velmi si cením uznání předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pro naše živnostníky. Jsem ráda, že řemeslo na Praze 6 stále žije a že si vede takto dobře,“ komentuje úspěch obou firem starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

K ocenění drobných živnostníků a rodinných firem došlo ve dnech, kdy před téměř 700 lety, přesněji 18. února 1318, Městská rada na Starém Městě pražském schválila statuta krejčovského cechu, která jsou nejstaršími známými a dochovanými cechovními statuty v Čechách. Tím byly český um, zručnost a dovednost povýšeny, veřejně uznány a zároveň chráněny a podporovány veřejnou mocí.