Zapojte se do plánování Nového Sedlce

Území Nového Sedlce je jednou z nejvýznamnějších rozvojových ploch na okraji Prahy. Cílem města je, aby zde vznikla fungující čtvrť v souvislosti s plánovaným prodloužením tramvajové trati z Podbaby do Suchdola. To vyžaduje změnu územního plánu a koncepci, podle které se území bude dále rozvíjet.

Hlavní foto

Urbanistickou studii Nový Sedlec zpracovává Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR Praha) na základě zadání hlavního města Prahy. Jejím hlavním cílem je zajistit podmínky pro výstavbu nové tramvajové trati ze zastávky Nádraží Podbaba do zastávky Výhledy v Suchdole, koordinace záměrů v území a koncepční rozvoj lokality. Studie navrhuje vznik nové městské čtvrti v oblasti tzv. Nového Sedlce a rozvoj lokality Výhledy v Suchdole. 

V červnu 2022 byl Radou hl. města schválen první návrh studie a zahájení příprav nové tramvajové trati. Studie slouží jako podklad pro změnu územního plánu, která současně v území probíhá a do které se veřejnost během roku 2023 může zapojit. 


Jak se můžete zapojit?

Informační kontejner IPR Praha 

Dejvická, u zastávky autobusů 107, 147 směr Suchdol

Po 9. 10. 14:00 – 19:00

Út 10. 10. 14:00 – 19:00

St 11. 10. 9:00 – 19:00

 

Online anketa pro sběr připomínek a podnětů: do 22. října je možné vyplnit online anketu pro sběr připomínek a podnětů k Urbanistické studii.

Související články

Projekt byl zadán v roce 2022 na základě dohody investorů v území (provozovatelů) a městské části. Následně byla zadána studie, která měla za úkol zkoordinovat všechny záměry v území, zejména dopravního charakteru, navázat na studii hlavního města Baba 1932 a především nalézt dopravní řešení křižovatky Na Štáhlavce/ Matějská/ Šárecká, která byla dvakrát neúspěšně řešena v rámci projektu TSK – Rekonstrukce Šárecké ulice.

Celý článek26. 2. 2024