Zápisy do prvních tříd základních škol v MČ Praha 6

Zápisy budou ve všech školách probíhat ve dnech 24. a 25. ledna 2012. Jejich konkrétní časy v jednotlivých školách naleznete v příloze této zprávy.

Rada městské části školám doporučila kritéria pro přijímání dětí:

1) Děti s trvalým pobytem ve školském obvodu stanoveném obecně závaznou vyhláškou hl. m. Prahy (viz odkaz http://www.praha6.cz/spadove_oblasti.html)

2) Děti s trvalým pobytem na území MČ Praha 6

3) Děti, jejichž starší sourozenec je žákem téže školy

4) Děti s trvalým pobytem v hl. m. Praze a také v mimopražských obcích, které za své žáky hradí MČ Praha 6 neinvestiční výdaje

5) Ostatní zájemci

Maximální počet přijímaných dětí stanoví ředitelé škol. K zápisu se dostaví dítě v doprovodu rodiče. Ten  sebou přinese rodný list dítěte a občanský průkaz pro potvrzení trvalého bydliště.

Konkrétnější informace k zápisu podají ředitelé základních škol nebo pracovníci Odboru školství ÚMČ Praha 6 (tel.  220 189 551 nebo  220 189 456).

Přehlednou tabulku termínů pro zápis do prvních tříd včetně časů, kdy zápisy v jednotlivých školách probíhají, naleznete v PDF dokumentu, který je přílohou této zprávy.

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024