Začíná rekonstrukce sportovního areálu na Hanspaulce

Sportovní a volnočasový areál na Hanspaulce postupně projde rekonstrukcí a změnami. Jako první se opraví fotbalové hřiště pro malou kopanou.

Hlavní foto Sportovní areál na Hanspaulce potřebuje opravu.

V areálu, který Praha 6 pronajímá soukromému provozovateli, se nachází několik sportovišť. Některá jsou již v dezolátním stavu, neboť jejich poslední větší oprava proběhla před více než deseti lety. „V první fázi proběhne výměna povrchu fotbalového hřiště, renovace jeho oplocení a střídaček a zároveň projde úpravami i přilehlá atletická dráha. K výměně povrchu fotbalového hřiště a opravě oplocení dojde ještě v tomto roce,“ vysvětluje radní pro kulturu a sport Jan Lacina.

Další změny se dotknou horní části areálu, kde se nachází víceúčelové hřiště. To dostane kompletně nový povrch a zároveň bude rozšířeno. S tím bude souviset i přemístění stolů na ping pong. U dalšího hřiště, určeného primárně pro hráče tenisu, se musí odstranit kořen blízkého topolu, neboť nadzvedává jeho povrch a hrozí tak riziko zranění. „Opravou projde také zázemí, tedy hlavně šatny a sociální zařízení. Tyto práce by měly proběhnout příští rok během letních prázdnin, kdy je sportovní areál nejméně využíván,“ doplňuje radní.
Ve spodní části areálu pak městská část plánuje vybudovat nové víceúčelové sportovní hřiště. Současné herní prvky se tak přesunou za fotbalové hřiště, kde se teď nachází pozůstatky minigolfu. Zároveň dojde k revitalizaci ohniště a posezení v horní části. Celá tato část bude následně oplocena a opatřena vlastním vchodem z ulice Na Hanspaulce a bude tak bezplatně přístupná veřejnosti. Tyto větší zásahy si vyžádají stavební povolení. K jejich případné realizaci tak dojde nejdříve ve druhém pololetí příštího roku.

Související články