Velká část přístřešků na zastávkách MHD na území Prahy 6 je již vyměněna

Od loňského roku probíhá výměna mobiliáře na zastávkách MHD po celé Praze. Na území městské části Praha 6 byly vyměněny desítky přístřešků.

Hlavní foto

V průběhu října čekají na dokončení dvě zastávky v Divoké Šárce a na Větrníku.
„Oceňuji spolupráci s Technologiemi hlavního města Prahy a jsem rád, že výměna mobiliáře u nás na šestce probíhá a podařilo se například i dodatečně doplnit lavičky na Nádraží Podbaba. U některých zastávek absenci laviček stále řešíme. Věřím, že obyvatelé Šestky budou s novými přístřešky spokojeni," říká radní pro dopravu Prahy 6 Ondřej Matěj Hrubeš.
Praha 6 má v rámci hlavního města Prahy druhý nejvyšší počet realizovaných výměn přístřešků.
„V této městské části jsme jich k dnešku odstranili a nově osadili 75 kusů. Během října bude ještě dokončena výměna mobiliáře na tramvajové zastávce Větrník,“ uvádí Tomáš Novotný, místopředseda představenstva městské společnosti Technologie hlavního města Prahy. „U nových přístřešků po jejich zprovoznění zajišťujeme také pravidelný servis a údržbu včetně mytí a vyvážení košů. Případné závady nebo jejich poškození mohou občané hlásit našemu dispečinku na bezplatné nonstop lince 800 40 40 60 nebo e-mailem poruchyvo@thmp.cz, a to společně s unikátním číslem nebo prostřednictvím QR kódu přístřešku, díky kterému jej snadno identifikujeme. Číslo a QR kód je uveden na boční straně konstrukce,“ upřesnil Tomáš Novotný.