Velikonoce na Šestce: na co se můžete těšit?

17. března na Smrtnou neděli začínáme s oslavami Velikonočních svátků u Písecké brány. Od 14 hod. si zájemci mohou v dílničkách uplést pomlázky a vytvořit různé velikonoční dekorace, to vše pod dohledem odborných rádců. V 15.30 je připraveno hudební vystoupení dětského souboru Sedmihlásek, upálíme Moranu a přivítáme jaro.

Hlavní foto

Velikonoční akce v Písecké bráně

  • V pondělí 18. 3. od 17 hod. vtáhne Divadlo Procity nejen děti do Velikonočního reje tanečky, písničkami, soutěžemi, kvízem a malou módní přehlídkou.

  • V úterý 19. 3. v 16 hod. se můžete těšit na Pašijové zpěvy a Velikonoce v české barokní hudbě.

  • Ve čtvrtek 21. 3. od 18 hod. proběhne vernisáž výstavy olejů Markéty Mazancové.

  • V pátek 22. 3. od 17 hod. vystoupí s Velikonočním koncertem dětský soubor hLásky pod vedením Karolíny Ruppert.                                           

V neděli 24. 3. od 11 hod. se můžete těšit na pohádku Veselé velikonoce na motivy Boženy Němcové od Divadla Pohádka.                                         

Na všechny akce je vstup volný.

Vynášení Morany aneb Vítání jara ve Stanici techniků

V neděli 17. března proběhne od 13 do 17 hodin ve Stanici techniků DDM hl. m. Prahy 7. ročník akce Vynášení Morany aneb Vítání jara.
Rozloučení se zimou proběhne v duchu lidových tradic. Pro návštěvníky budou připraveny výtvarné a rukodělné workshopy nejen s velikonoční a jarní tematikou. Těšit se můžete i na oblíbené pečení, sportovní aktivity nebo workshop žonglování.
O bohatý kulturní program se postarají naše divadelní soubory a všemi oblíbený dětský folklórní soubor Makovičky. V 16 hodin se všichni účastníci vydají v průvodu společně s hudebníky a obřími maskami podél Vltavy. Průvod bude zakončen spálením Morany, kterou následně pošleme po vodě zpět do podsvětí.

Velikonoční zajda na Šesťáku

23. března od 13 do 17 hodin

V multifunkčním prostoru Café Šesťák u Vítězného náměstí budou pro děti připraveny rukodělné aktivity – pletení pomlázek, barvení vajíček, malování velikonočních obrázků, zdobení perníčků. Během odpoledne mohou děti zhlédnout divadelní představení, na obličej si mohou nechat namalovat zajímavou masku a vyfotit se s zajíčkem ve fotokoutku. Pro šikovné děti máme připravenou sladkou odměnu.

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024