Vedení radnice Prahy 6 vyjadřuje upřímnou soustrast rodinám obětí masakru na filosofické fakultě

Na budově radnice Prahy 6 bude v souvislosti s tragickými událostmi na filosofické fakultě vyvěšena černá vlajka. Ta bude vyvěšena i na všech budovách institucí Prahy 6 jako výraz soustrasti všem pozůstalým.

Hlavní foto

„Chtěl bych vyjádřit rodinám obětí bezprecedentního masakru na filosofické fakultě upřímnou soustrast. Je to tragédie, kterou v novodobých dějinách naše země nepamatuje. Zároveň bych chtěl těm, kteří byli zraněni, popřát brzké uzdravení," říká starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek.

Hlavní město již včera ve spolupráci s Policií ČR zřídilo bezplatnou krizovou linku 974 823 158. Ta bude až do odvolání v provozu nonstop a je určena všem, kteří potřebují základní informace v souvislosti s dnešní mimořádnou situací v centru Prahy.

Nadační fond UK zároveň vyhlásil sbírku na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů zasažených střelbou na Filozofické fakultě UK. Veškeré vybrané prostředky budou použity na adresnou pomoc zasaženým touto tragédií. Využití bude koordinováno s vedením Filozofické fakulty. Přispět můžete přímo zde: Pomoc zasaženým tragédií na FF UK