Ve školce na Petynce se bude víc sportovat

Před měsícem otevřela radnice Prahy 6 nízkoenergetickou mateřskou školu pro sto předškoláků ve Velvarské ulici a už na jaře chce začít se stavbou další.

Hlavní foto

Mateřinka, která vznikne v areálu koupaliště Petynka, v málo využívané severní části areálu přilehlé k ulici Na Hubálce, pak ve třech odděleních pojme až pětasedmdesát dětí.

Otevřít by se měla přesně rok po Velvarské, tedy v říjnu příštího roku.

Školka za padesát milionů korun bude v mnoha směrech originální: bude totiž zapuštěna do terénu a část venkovního hřiště by se měla ocitnout na střeše se zelení. "Návrhy pocházejí z architektonického studia Znamení čtyř," řekl Bohumil Beránek, vedoucí odboru územního rozvoje.

Oddělení tříd se budou slévat v jeden prostor, odděleny budou pouze tři lehárny v kruhových věžích, do kterých se bude stoupat do patra po schodech.

Sousedství školky s areálem koupaliště vybízí ke směřování školky jako sportovní. "Uvažujeme o tom, že by byla zaměřena na výuku plavání a další sportovní aktivity a na pobyt v přírodě," sdělil starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

(s využitím MFD)

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024