Vánoční dárek pro děti z Prahy 6: projekce ve 3D

Fakulta strojní ČVUT v Praze 6 přivítala dnes děti ze základních škol Prahy 6. Ve svých nových posluchárnách jim nabídla netradiční program – projekci filmu ve 3D a zajímavý výklad odborníků z Institutu intermédií ČVUT.
Hlavní foto

Akce začala v 8.30 hodin na Fakultě strojní ČVUT a během dopoledne se v posluchárnách vystřídalo 450 dětí.

„Na nápad pozvat děti z Prahy 6 na ČVUT do nových poslucháren vybavených nejnovější audio a video technikou nás přivedl úspěch loňské exkurze dětí ze základní školy Emy Destinové v našem Institutu intermédií. Rozhodli jsme se proto rozšířit nabídku na další základní školy a před Vánoci dát dětem dárek v podobě ukázek 3D projekce a filmové animace. Věříme, že tato zajímavá a interaktivní forma prezentace přiblíží dětem techniku a přiláká možné budoucí studenty na ČVUT,“ řekl Petr Kubant, ředitel Útvaru výstavby a investiční činnosti ČVUT.

ČVUT by tímto prvním ročníkem chtělo založit tradici a pokračovat v ní v příštích letech, aby posluchárny navštívil co nejvyšší počet dětí ze základních a středních škol.

Nad akcí převzali záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc., starosta Městské části Praha 6 Mgr. Tomáš Chalupa a předseda Inženýrské akademie ČR prof. Ing. Petr Zuna, CSc. D. Eng. H. c.


(podle novinky.cz, foto: L. Táborský, Právo)

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024