V Praze 6 vyhrála ODS

ODS vyhrála v Praze 6 komunální volby se 41,27 procenty. Druhá TOP 09 získala 19,20 procent hlasů. Volby proběhly v pátek a sobotu ve 104 volebních okrscích Prahy 6. K urnám přišlo 51,08 procenta voličů, což je více než při volbách před čtyřmi lety.

Hlavní foto

Další strany, které budou mít své zástupce v zastupitelstvu Prahy 6 jsou: ČSSD se 16,47 procent, Strana zelených se ziskem 7,80 procenta a KSČM za 7,74 procenta.

Děkuji za úspěšné zvládnutí nelehkých trojnásobných voleb všem pracovníkům, kteří se na organizaci podíleli. Cením si i velmi vysoké účasti občanů. Je vidět, že lhostejnost v Praze 6 nemá své místo," řekl starosta a lídr kandidátky ODS v Praze 6 Tomáš Chalupa a doplnil: "A také děkuji za velmi korektní předvolební kampaň na území Prahy 6 všem politickým subjektům. Nemám totiž důvod nevěřit slovům lídryně kandidátky TOP 09 paní Evě Smutné, která tvrdí, že geurillová akce s přelepováním plakátů jiným politickým stranám a černým výlepem v předvečer voleb nebyla jejich aktivitou. Se všemi zastupiteli, kteří po těchto volbách zasednou v zastupitelských lavicích Prahy 6 se těším na konstruktivní a prospěšnou práci pro naší městskou část.“

Zdárně také proběhlo první kolo senátních voleb. Žádný z kandidátů nezískal 50 procent, proto v Praze 6 proběhne i druhé kolo senátních voleb. Rozhodovat se bude mezi Petrem Bratským a Bedřichem Moldanem.

Výsledky voleb do Zastupitelstva Městské části Praha 6

Seznam zastupitelů pro období 2010-2014

Výsledky voleb do Senátu Parlamentu ČR (1. kolo)