V Praze 6 proběhne další veřejné losování o byty

Veřejné losování, které určí výsledky dnes ukončeného výběrového řízení na prodej 20ti bytů formou losování, proběhne v neděli 14. 9. 2008 od 14 hodin na Náměstíčku Wuchterlova – Kafkova v Dejvicích.
Hlavní foto

K prodeji jsou určeny byty různých velikostí (21m2 - 56m2) a také různých cen (215 tis. Kč - 503 tis. Kč.) Do výběrového řízení podalo 454 zájemců celkem 5590 přihlášek! Vyhrává tedy každá dvě stě osmdesátá přihláška!
„Aby měli možnost účastnit se prodeje obecního bytového fondu i ti občané Prahy 6, kteří nebydlí v bytech městské části a byly tak vytvořeny rovné podmínky v oblasti prodeje bytového fondu, měl možnost se výběrového řízení formou losování zúčastnit každý, kdo je nejméně od roku 1991 občanem městské části, v minulosti nebyl účastníkem žádné etapy privatizace v Praze 6 a není vlastníkem, ani spoluvlastníkem žádného nemovitého majetku určeného k bydlení,“ vysvětlil podmínky starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. Schválených 20 volných bytů v Praze 6 se formou losu prodává za stejné ceny jako ostatní privatizované byty.

Od zahájení privatizace obecního bytového fondu v Praze 6 v roce 2003 jde již o třetí kolo výběrového řízení na prodej bytů formou losování. V uplynulých dvou kolech (obě proběhly v roce 2004) bylo na prodávaných 25 bytů podáno 40 tisíc přihlášek!

Losování letošního kola proběhne opět pod dohledem notáře. Losovat se bude výherce a další 4 náhradníci v sestupném pořadí na jeden byt. Následně po losování bude u výherce a jeho náhradníků ověřeno, zda splnili podmínky vyhlašovatele. Po schválení výsledků tohoto výběrového řízení Zastupitelstvem Prahy 6 bude s výhercem uzavřena smlouva o převodu bytové jednotky. Uchazeč může získat pouze jednu bytovou jednotku. Výběrové řízení na prodej bytů formou losu probíhalo od 1.7.2008.

Související články

Praha 6 od července přebírá od Magistrátu hlavního města Prahy agendu přestupků. Za tímto účelem vzniklo oddělení přestupků, které bude součástí odboru přestupkového řízení, a od 22. dubna bude nově v provozu v poliklinice Pod Marjánkou na Břevnově. Ve dnech 18. a 19. 4. se odbor přestupkového řízení stěhuje z původní adresy Dr. Zikmunda Wintra 768/20 na polikliniku a v těchto dnech bude pro veřejnost uzavřen.

Celý článek16. 4. 2024