Úřad Prahy 6 získává ceny za komunikaci

Lokální MMS-ing, neboli zasílání obrazových zpráv radnici a jejich následné zveřejnění na webu radnice, získal cenu pro nejlepší elektronickou službu v krajském kole devátého ročníku soutěže Zlatý erb. Webové stránky radnice byly zároveň vyhodnoceny jako třetí nejlepší webové stránky z městských částí Prahy.
Hlavní foto

„Výsledky soutěže nás těší, nicméně důležité je, jak tyto služby vnímají občané, zda jsou pro ně přínosem a jak je využívají. Jim jsou totiž určeny, soutěže jsou vedlejší,“ řekl k tomu starosta Tomáš Chalupa. Dodal, že právě lokální MMS-ing, kterým lze upozornit například na nepořádek v ulicích, občané velmi intenzivně využívají.

Služba oceněná v Praze postupuje do celostátního kola soutěže Zlatý erb, které proběhne 2. a 3. dubna v Hradci Králové v rámci konference Internet ve státní správě a samosprávě (www.isss.cz)

Výsledky pražského krajského kola soutěže Zlatý erb ZDE

Uznání ememeskám
Ememesky se jako elektronická služba radnice Prahy 6 staly středem pozornosti. Při včerejší konferenci o komunikaci úřadů s veřejností European Monitor of Goverment Communications 2007 totiž získaly také Čestné uznání poroty v soutěži Westminster komunikační projekt 2007.

Za svou krátkou existenci, necelé čtyři měsíce, tak mají již dvě ocenění a bez šance nejsou ani ve finále celostátní soutěže Zlatý erb v Hradci Králové. Budoucnost MMS službě také předpovídá Poradenská analýza uživatelského chování návštěvníků oficiálního internetového serveru Městské části Praha 6, kterou každoročně provádí firma eMerite. „Potenciál předvídáme stránce Lokální MMS-ing, která sice kvůli své krátké existenci nepatřila mezi nejnavštěvovanější, každá návštěva na ní však strávila průměrně 2:07 min…Za chvályhodný, inovativní a netradičně pojatý hodnotíme nápad na zřízení rubriky Lokální MMS-ing, zejména její součásti popisující postup řešení problému, na který občané formou MMS upozorní. Tato funkce může být vzorem využití internetu nejen pro jiná města a obce, ale pro všechny orgány veřejné správy v ČR,“ píše se v analýze.

To, že cesta lokálního MMS-ingu za uznáním a zájmem lidí nebyla vždy jednoduchá, dokazuje i příloha (viz. Napsali o MMS).

Více o lokálním MMS-ingu na www.praha6.cz/mms

Od 15. 11.2006 přišlo na 94 MMS zpráv, z toho:
32x vyřešeno
40x předání odpovědnému subjektu
15x probíhá řešení
4x vzato na vědomí
2x nelze lokalizovat
1x nelze vyřešit – právní problémy

Častý obsah MMS zpráv
vraky automobilů odstavené na silnicích, poničené kryty lamp u veřejného osvětlení, díry v chodnících a v silnicích, nepovolené výlepy plakátů, mikroskládky, nepořádek u popelnic, špatně parkující auta, rozbité lavičky