Ulice Terronská je znovu otevřena

Ve čtvrtek 3. 11. 2011 byla slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná ulice Terronská a náměstí Svobody. Slavnostní přestřižení pásky proběhlo za účasti zástupců MČ Praha 6, investora Magistrátu hl. m. Prahy, realizátora Technické správy komunikací a dodavatele stavby Čermák a Hrachovec a. s.

Hlavní foto

Celková oprava nám. Svobody je poslední etapou dlouho očekávané celkové opravy Terronské ulice. Mimo hlavní cíl této objemově náročné stavby, kterým bylo snížení hlukové zátěže z dlážděného povrchu ulice Terronské, byla také úprava nám. Svobody, jehož prostor nebyl léta ve stavu odpovídajícím potřebám tohoto místa a neposledně také neodpovídal bezpečnosti jak pěších tak motoristů,“ řekl místostarosta MČ Prahy 6 Jan Záruba.

K bezpečnosti pěších přispělo zřízení druhého signalizovaného přechodu pro chodce přes ulici Čs. armády, dále zúžení a změna vedení ulice Terronské v prostoru před základní školou. Dřívější stav širokých jednosměrných komunikací, který dovoloval rychlý průjezd především ve směru do Terronské ulice, byl totiž pro pohyb pěších a zvláště dětí nebezpečný.

Pro pěší je velkým přínosem i samotná úprava prostranství před skleněným palácem, které se nyní doplněním zeleně a zanedlouho také laviček řadí k dalším klidovým prostranstvím s možností zastávky či posezení.