TV6 - nová webová televize

Počátkem tohoto měsíce spustila Praha 6 internetovou televizi s názvem TV6 na stránkách www.tv6.cz Webová televize rozšiřuje online služby občanům přes internetové stránky Prahy 6, které měsíčně navštíví přes 30 tisíc lidí.
Hlavní foto

Nová televize nabízí zpravodajské vidoereportáže a události, které lze přehrávat buď jako jednotlivá videa nebo v týdenních souhrnech. Během jednoho týdne internetová televize nabídne zhruba tři reportáže. Po skončení aktuálního týdne se reportáže ukládají do archívu, který je rovněž přístupný. Kvalita a rozlišení jednotlivých reportáží je zvolena tak, aby je mohli sledovat pokud možno všichni uživatelé internetu. Přehrávat je lze buď ve Flash nebo Windows media player.

Jako zajímavost nabízí TV6 možnost vyrobit si vlastní DVD. Tuto funkci může využít každý, kdo vlastní stolní DVD přehrávač podporující DivX formát videa. Právě tento formát umožňuje velkou úsporu dat a proto je speciálně určen k přenášení videa a filmu po internetu a přitom nesnížit kvalitu obrazu. Při svém rozjezdu nabízí TV6 čtyři obsáhlejší videa, která se po stažení mohou stát přírůstkem kterékoliv videotéky. Jsou to Povodně 2002, 100 let Břevnova, Dejvická slavnost a film o Praze 6. Další filmy budou postupně přibývat.

„Video je jedním z fenoménů dnešního internetu a postupně si to začíná uvědomovat stále více subjektů, které se pouštějí do využívání možností, které pro ně nabízí. My ho chápeme také jako službu občanům, kteří si zvyknou se na internetovou televizi Prahy 6 dívat. Zároveň tím chceme potvrdit trend, že v oblasti moderních technologií a jejich využití jsme pokroková radnice, která se nebojí technologie používat. Naopak moderní komunikační systémy prosazujeme jako podporu pro rozvoj vstřícnosti a otevřenosti úřadu,“ tvrdí tajemnice radnice Prahy 6 Lenka Pokorná.

Součástí spuštění vysílání nové webové televize je i odlehčená, ale zároveň velmi otevřená kampaň s názvem Srdeční záležitost. Hlavním motivem kampaně je dosud neexistují karta – srdcová VI. S ní je možné si zahrát i novou hru, jejíž pravidla jsou publikována na stránkách webové televize. Kartu může každý získat velmi jednoduchým způsobem. Stačí poslat námět na reportáž do formuláře na webových stránkách televize, a pokud půjde o námět, který lze natočit a odvysílat, na adresu autora námětu zašle redakce novou kartu.