Trasa metra A oslaví 35. výročí

Letos tomu je 35 let, od zahájení provozu na prvním provozním úseku tratě A z Dejvic do centra Prahy. Při této příležitosti v neděli 11. 8. 2013 opět vyjede na trasu A historická sovětská souprava metra typu 81-71.

Hlavní foto

První jízda soupravy pro širokou veřejnost se uskuteční v 11.45 hodin ze stanice Dejvická do stanice Náměstí Míru. Délka trasy tohoto zvláštního spoje se bude během dne symbolicky prodlužovat podle toho, jak se otevíraly další úseky tratě A. Druhá jízda historické soupravy proto povede po trase Dejvická – Želivského. Třetí jízda bude v trase Dejvická – Strašnická, čtvrtá jízda projede trasu Dejvická – Skalka a pátá jízda se uskuteční v trase Dejvická – Depo Hostivař. Zbývající jízdy se budou konat už jen v úseku Dejvická – Skalka. Ve všech případech se jede v obou směrech.

Všechny jízdy budou doprovázeny hlášením staničního rozhlasu s uvedením aktuální cílové stanice a informací o datu zahájení na tomto úseku. Vozy metra budou řízeny strojvedoucími v dobových hnědých uniformách a souprava bude vybavena na čelech vlaku autentickými tabulemi s konečnou stanicí. Pro cestu tímto zvláštním spojem postačí klasické jízdenky či časové kupony.