Tramvaje od 15. dubna opět jezdí na Divokou Šárku

Tramvajové linky 20, 26 a 91 se v sobotu 15. 4. vrací do zrekonstruované smyčky v Divoké Šárce, kde je připraveno kolejové připojení na budoucí trať do Dědiny.

Hlavní foto FOTO: FB Pražská integrovaná doprava

Obnovením tramvajového provozu do zrekonstruované smyčky v Divoké Šárce končí první etapa prací na Evropské ulici, které souvisí s výstavbou trati na Dědinu. Během této etapy zhotovitel stavby mimo jiné dokončil kolejové napojení na budoucí trať. Druhá etapa začne hned v sobotu a potrvá do konce května. Ta už se obejde bez dopravních omezení v Evropské ulici.

Více informací na https://www.dpp.cz/spolecnost/nove-stavby/tramvajove-trate-a-vozovny/tramvajova-trat-divoka-sarka-dedina/harmonogram

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024