TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ ÚMČ PRAHA 6

Praha, 7. ledna 2013 - Tiskové prohlášení k aktuálnímu stavu splatnosti dluhopisů společnosti Borsay.

Hlavní foto

Městská část Praha 6 má v majetku 2 132 ks dluhopisů společnosti BORSAY, a. s. (původně Sincom Leasing, a. s.) v nominální hodnotě 10.000,- Kč za jeden dluhopis – celková nominální hodnota je 21 320 000,- Kč. Tyto dluhopisy byly splatné ke dni 31. 12. 2012 a to spolu s výnosem.

Depozitář, kterým je ČSOB již potvrdil, že finanční částka dosud nebyla MČ Praha 6 připsána z důvodu prodlení společnosti BORSAY.

MČ Praha 6 začala v této věci okamžitě jednat:

3. ledna 2013 – depozitář ČSOB (po ověření u své slovenské pobočky, protože jde o slovenské dluhopisy) potvrdil, že částka nebyla připsána na účet.

4. ledna 2013 – právní zástupce společnosti BORSAY prostřednictvím depozitáře sdělil, citujeme: „Společnost zadala vypracování auditu. Společnost se v rámci snahy o restrukturalizaci snaží ve spolupráci s věřiteli o mimosoudní řešených svých závazků“.

V nejbližších dnech bude svoláno mimořádné jednání Rady Městské části Praha 6, která schválí podání žaloby o zaplacení dlužné částky na společnost BORSAY.

Na společnost KEY INVESTMENTS podala MČ Praha 6 trestní oznámení již v loňském roce.

V portfoliu pořízeném bývalou společností KEY INVESTMENTS pro MČ Praha 6 jsou nakoupeny akcie a dluhopisy několika společností. Portfolio bylo v loňském roce převedeno do depozitu ČSOB, a. s. Za splatnost jednotlivých cenných papírů jsou ale vždy odpovědní jednotliví emitenti. Dluhopisy Via Chem Group jsou splatné v říjnu 2013 a dluhopisy E SIDE PROPERTY v roce 2024.

Podrobné informace o učiněných krocích v této kauze naleznete na internetových stránkách: http://www.praha6.cz/key-investments-data-fakta.html/