Tatran Střešovice opět mistrem!

Florbalisté Tatranu Střešovice ve strhujícím finále přehráli v prodloužení tradiční vítkovické rivaly 5:4! 

Hlavní foto

Premiéru v podobě superfinále si odbyla florbalová Fortuna extraliga. Z triumfu se může radovat střešovický Tatran, který po prodloužení porazil Vítkovice 5:4 a stal se letošní mistrem České republiky. Hattrickem se zaskvěl kapitán Tatranu Milan Fridrich. Superfinále sledovala rekordní návštěva – 7877 diváků.

Hala se naplnila skoro do posledního místa a hrálo se ve skvělé atmosféře. Poprvé hlediště explodovalo už ve třetí minutě, kdy se k Hrubému odrazila Kološova střela a vítkovický útočník dorazil míček do sítě. Tatran si zkusil i přesilovku, ale nezužitkoval ji. Naopak párkrát zahrozily Vítkovice, ale druhou branku v první třetině nepřidaly.

Ve 26. minutě si Pražané zahráli další přesilovku, ale opět v ní gól nevstřelili. Tentokrát ale měli minimálně tři stoprocentní šance. Ve velkém brankovišti se k odraženým míčkům dostal Fridrich, z dálky to zkoušeli i Garčar, Richter a Podhráský, nikdo z nich však Součka nepřekonal.

O šest minut později se už Střešovičtí radovali z vyrovnání. Milan Fridrich se v bezprostřední blízkosti od branky otočil s míčkem a zakončil k tyči. Tatran se však z vyrovnaného stavu neradoval dlouho. Petr Kološ po nacvičeném signálu překonal Kafku a strhl opět vedení na stranu Vítkovic.

Náskok Vítkovic mohl ještě navýšit Vít Hrubý, ale trefil jen tyčku Kafkovy branky. A Tatran zničehonic vyrovnal. Minutu a půl před koncem druhé části se míček po skvělé souhře dostal na střed hřiště k Milanovi Fridrichovi a jeho střela skončila až v síti.

Na začátku třetí třetiny se Tatran poprvé dostal do vedení, na Garčarovu střelu neměl Souček nárok. Jenže ani tentokrát nezůstal střešovický gól bez odezvy. Matúš po střele od levého mantinelu srovnal. Zápas nabral opravdu rychlý spád. Vzápětí totiž tyčku trefil Tom Ondrušek.

Ve 49. minutě si Vítkovice vytvořily přečíslení, z kterého vyplynul závar před Kafkou, nejlépe se zorientoval Lukáš Řezanina a poslal svůj tým do vedení. Jenže Tatran se opět nevzdával, Marek Vávra nahrál na volného Natova a ten vyrovnal. Arénou právě obíhala mexická vlna. Více se toho už ve třetí třetině neudálo, a tak muselo na řadu přijít prodloužení.

V něm si Střešovičtí po faulu Heczka zahráli přesilovku, Milan Fridrich dostal míček na svou obvyklou pozici na středu, rozhodl zápas a stal se hrdinou letošního historicky prvního superfinále. Mistrem České republiky ve florbalu je tak po roce opět Tatran Střešovice.


Tatran Omlux Střešovice – 1. SC WOOW Vítkovice 5:4 (0:1, 2:1, 2:2 – 1:0) po prodloužení

Branky a nahrávky: 32. Fridrich (Ondrušek), 39. Fridrich (Ondrušek), 44. Garčar (Von der Pahlen), 56. Natov (M. Vávra), 63. Fridrich (Podhráský) – 3. Hrubý (Kološ), 33. Kološ (Suchánek), 45. Matúš (Jelínek), 49. Řezanina (Jankulár). Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0.Rozhodčí: Petr Černý a Jiří Janoušek. Diváci: 7877.

Tatran: Kafka – Deutsch, Garčar, Ullman, Podhráský, Liljenbäck, Klimeš, Hlavička – Von der Pahlen, Fridrich, Ondrušek – M. Vávra, Richter, Jiří Kolísko – T. Vávra, Vrtiška, Olšiak – Hokkanen, Natov. Trenér: Jan Zahalka.
Vítkovice: Souček – Jelínek, Hubálek, Heczko, Suchánek, Jankulár – Hájek, Žák, Veltšmíd – Tokoš, Kološ, Hrubý – Mojžíšek, Hrubý, Sova. Trenéři: Radomír Mrázek, Jan Vavrečka a Jiří Frömmel.

 

Zdroj: 

http://www.cfbu.cz

http://superfinale.cz/fortuna-extraliga-tatran-prehral-vitkovice-v-prodlouzeni-a-je-po-patnacte-mistrem/