Sportovní areál na Hanspaulce prošel revitalizací, přibylo hřiště i šatny

Nové hřiště pro malou kopanou nebo streetball, ohniště s altánkem, pítko nebo tribuna. Ale také nové povrchy a oplocení na stávajících sportovištích. To jsou novinky v hanspaulském sportovním areálu, který prošel celkovou revitalizací.

Hlavní foto

Sportoviště vybudované na Hanspaulce využívá veřejnost, sousední základní škola a místní sokolská jednota. „Proto jsem rád, že se nám podařilo zrealizovat nejen celkovou rekonstrukci, a doplnění o nové víceúčelové hřiště, které bude otevřené pro širokou veřejnost celodenně. Areál bude opět sloužit nejen sportovcům a místním, ale i hanspaulské škole, mateřské školce a Sokolům,“ říká místostarosta Prahy 6 Petr Prokop, který má v gesci správu majetku. „Areál byl postaven před sedmnácti lety a poslední větší opravy zde proběhly naposledy před deseti lety. Stav hřišť už v posledních letech nebyl dobrý a rekonstrukce byla potřeba jako sůl,“ doplňuje radní pro sport a volný čas Jan Lacina.

Opravy probíhaly ve dvou etapách. Jako první došlo k výměně sportovního povrchu a mantinelů na fotbalovém hřišti pro malou kopanou. V další fázi došlo na výměnu povrchu u běžecké dráhy, rekonstrukci tenisového hřiště a víceúčelového hřiště s umělým povrchem, které může sloužit pro tenis, nohejbal, volejbal a basketbal nebo pro volný trénink streetballu. Opravou prošlo i zázemí sportoviště a sportovci mají nově k dispozici tři šatny místo dvou. Celý areál také prokouknul díky úpravě dřevin, opravám stávajících tribun a repasi mobiliáře.

Úplnou novinkou je pak vytvoření dalšího hřiště, kde si přes atypické rozměry lze potrénovat malý fotbal a streetball. Toto hřiště je bez nutnosti rezervace volně přístupné veřejnosti, stejně tak jako nově vybudovaný altán s přírodním ohništěm, kde lze pořádat menší pikniky nebo oslavy. V areálu bylo instalováno také pítko. Za revitalizaci areálu městská část Praha 6 zaplatila celkem 19 milionů korun s DPH.

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024