SPECIÁL PREZIDENTSKÉ VOLBY: V PRAZE 6 REKORDNÍ ÚČAST 69,75 %

AKTUALIZOVÁNO 18:38 hodin. UVNITŘ ČLÁNKU: KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 1. KOLA PŘÍMÉ VOLBY PREZIDENTA. Skončilo první kolo historicky první přímé volby prezidenta. V Praze 6 je po sečtení všech okrsků hlášena rekordní účast voličů 69,75 % a 52 084 platných hlasů.  Už v pátek krátce po třetí hodině odpoledne odvolila také Marie Kousalíková, starostka MČ Praha 6.

Hlavní foto

ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ ČTK - KLIKNĚTE ZDE!

Druhé kolo volby se uskutečně v pátek 25. ledna 2013 od 14 do 22 hodin a v sobotu 26. ledna 2013 od 8 do 14 hodin. O hrad bojují Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg.

CELKOVÉ VÝSLEDKY PRVNÍHO KOLA PŘÍMÉ VOLBY - KLIKNĚTE ZDE!

VÝSLEDKY VOLEB POUZE ZA MČ PRAHA 6 - KLIKNĚTE ZDE!

Voličské průkazy, hlasovací lístky

V Praze 6 je 104 volebních okrsků, k 7. lednu 2013 bylo evidováno 75 335 oprávněných voličů. Dnes končí lhůta pro distribuci hlasovacích lístků. Úřad městské části Praha 6 už zajistil distribuci do schránek občanů.

Číslo svého okrsku  a adresu volební místnosti a naleznou voliči např. na obálce, v níž jim budou domů doručeny hlasovací lístky.

Jaké doklady k volbám potřebujete?

Hlasovací lístky a doklad o totožnosti. POZOR! Akceptován je pouze občanský průkaz, nebo platný cestovní pas. Nelze použít jiný např. řidičský průkaz.

KOMPLETNÍ INFORMACE K VOLBÁM VČETNĚ SEZNAMU VOLEBNÍCH MÍSTNOSTÍ V PRAZE 6 ZDE: http://www.praha6.cz/voba_prezidenta.html

OFICIÁLNÍ WEBOVÉ STRÁNKY ČSÚ K VOLBÁM - ZDE!

Zároveň Úřad městské části Praha 6 vydal lístky pro 400 osob pro věznici Ruzyně a také pro odhadem 100 voličů v Ústřední vojenské nemocnici. Přibližně 700 občanů už zažádalo o vydání voličského průkazu. Nadále je ve dvoraně v přízemí budovy úřadu otevřena speciální přepážka na vydávání voličských průkazů.

Výdej voličských průkazů pro první kolo prezidentské volby bude ukončen ve středu 9. ledna 2013 v 16,00 hodin. Tento termín nelze prodloužit.

Přenosné hlasovací schránky

Při volbě prezidenta republiky zákon umožňuje občanovi hlasovat prostřednictvím přenosné hlasovací schránky. Volič může požádat ze závažných, zejména zdravotních nebo rodinných důvodů Úřad městské části Praha 6 a ve dnech voleb okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost, a to pouze v územním obvodu volebního okrsku, pro který byla okrsková volební komise zřízena.

Úřad městské části Praha 6 přijímá žádosti o hlasování výše popsaným způsobem u odboru vnitřních věcí na telefonních číslech:  220 189 766, 755, 757.

Od občana je potřebné získat tato data: jméno, příjmení, datum narození, bydliště, poschodí, ve kterém se byt nachází a jakým způsobem se okrsková volební komise dostane do domu. Vhodné je uvést i telefonní spojení na žadatele.

Úřední hodiny ÚMČ Praha 6 v den voleb

Pátek 11. ledna 2013

Dvorana:

Informační kancelář - ověřování, Czech Point + další služby    8:00 - 14:00

Pokladna                                                                            8:00 - 14:00

Podatelna                                                                           8:00 - 14:00

Odbor evidence obyvatel a osobních dokladů

(pro vydávání občanských průkazů a cestovních pasů)            8:00 - 22:00 

V době závěrečného proškolení komisí ve dvoraně od 10:30 do 12:30 hodin budeme provoz informační kanceláře (ověřování, Czech Point, el. podpisy a pod.) zajišťovat operativně na dvou přepážkách.

Detašovaná pracoviště informačních kanceláří budou zajišťovat provoz v běžném režimu od 8:00 do 14:00 hodin.

Sobota 12. ledna 2013

Odbor evidence obyvatel a osobních dokladů 

(pro vydávání občanských průkazů a cestovních pasů)         8:00 - 14:00 

Druhé kolo volby se  bude konat ve dnech  25. a 26. ledna 2013.

V pátek 14. prosince 2012, vylosovala Státní volební komise čísla, kterými budou označeny hlasovací lístky kandidátů pro volby prezidenta republiky. Kandidáti podle vylosovaných čísel: PODÍVEJTE SE NA PROFIL KANDIDÁTA KLIKNUTÍM NA JMÉNO!

  • 1 - MUDr. Zuzana Roithová, MBA
    žena, 59 let, poslankyně Evropského parlamentu, Dvory nad Lužnicí, členka Křesťanské a demokratické unie – Československé strany lidové, navržena navrhujícím občanem
  • 2 - Ing. Jan Fischer, CSc.
    muž, 62 let, viceprezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj, Praha, bez politické příslušnosti, navržen navrhujícím občanem
  • 3 - Ing. Jana Bobošíková
    žena, 48 let, manažerka, Praha, členka politické strany SUVERENITA – Blok Jany Bobošíkové, navržena navrhující občankou
  • 4 - Taťana Fischerová
    žena, 65 let, herečka a politička, Praha, členka Klíčového hnutí, navržena navrhujícím občanem
  • 5 - MUDr. Přemysl Sobotka
    muž, 68 let, senátor, 1. místopředseda Senátu PČR, Liberec, člen Občanské demokratické strany, navržen poslanci
  • 6 - Ing. Miloš Zeman
    muž, 68 let, prognostik, Praha, člen Strany Práv Občanů ZEMANOVCI, navržen navrhujícím občanem
  • 7 - Prof. JUDr. Vladimír Franz
    muž, 53 let, vysokoškolský profesor, hudební skladatel a malíř, Praha, bez politické příslušnosti, navržen navrhujícím občanem
  • 8 - Jiří Dienstbier
    muž, 43 let, právník a senátor, Praha, člen České strany sociálně demokratické, navržen senátory
  • 9 - Karel Schwarzenberg
    muž, 75 let, ministr zahraničních věcí, poslanec, Sýkořice, člen TOP 09, navržen poslanci