Sovětský maršál má neobvyklou společnost - skupinu sněhuláků

Vedle pomníku maršála Koněva v Bubenči se objevila neobvyklá společnost. Kdosi tam postavil skupinu sněhuláků.
Hlavní foto

Zatímco jindy bývá pomník maršála Koněva často útokem vandalů, tentokrát se dočkal veselejší družiny. Maršál Ivan Štěpanovič Koněv přijel v čele Rudé armády do Prahy v květnu 1945. Socha je z dílny sochaře Zdeňka Krybuse a architekta Vratislava Růžičky.

Autoři sněhuláků jsou neznámí, jak dlouho postávají vedle maršála není jasné. Prašan, který pokryl metropoli minulý týden, se ke stavení sněhuláku příliš nehodil. Z těžkého mokrého sněhu, který je ve městě dnes, se staví mnohem lépe.

Poznámka redakce praha6.cz
O důvodu postavení sněhuláků v tomto místě lze pouze spekulovat. Může jít buď o pouhý projev radosti ze sněhové nadílky nebo o formu vyjádření svého názoru, ale také se může jednat o reakci na včera publikovaný článek na portálku lidovky.cz s názvem „Sněhuláci, kde jste?“.
Ať tak či tak, sněhuláci jsou minimálně důkazem, že lidová tvořivost z území Prahy 6 rozhodně nevymizela, tak jak si stěžuje autor článku článku "Sněhuláci, kde jste?" Naopak se zdá, že lokalita Prahy 6 je pro tvůrce (ať už profesionály či amatéry) velmi inspirativní. Stačí si vzpomenout na instalaci obří hlavy přímo doprostřed Vítězného náměstí v létě roku 2008 :O)

Komentáře ke sněhulákům na Facebook Prahy 6 ZDE


(s využitím www.lidovky.cz, foto: M.Popel) 

Související články

Projekt byl zadán v roce 2022 na základě dohody investorů v území (provozovatelů) a městské části. Následně byla zadána studie, která měla za úkol zkoordinovat všechny záměry v území, zejména dopravního charakteru, navázat na studii hlavního města Baba 1932 a především nalézt dopravní řešení křižovatky Na Štáhlavce/ Matějská/ Šárecká, která byla dvakrát neúspěšně řešena v rámci projektu TSK – Rekonstrukce Šárecké ulice.

Celý článek26. 2. 2024