Slavnostní shromáždění u Písecké brány se stalo tradicí

87. výročí vzniku Československa si představitelé radnice Prahy 6, obce legionářské, svazu bojovníků za svobodu a další vzácní hosté připomněli slavnostním shromážděním v prostorách Písecké brány. Předcházelo tomu ranní položení věnce u vokovické Lípy svobody.
Hlavní foto

Slavnostní projevy u Písecké brány několika stovkám přítomných občanům postupně přednesli místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová, primátor hl.m.Prahy Pavel Bém, starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, čestný předseda Čs. obce legionářské genpor. Tomáš Sedláček a předsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu Anděla Dvořáková.

Písecká brána, která je vzhledem ke své historii předurčena k podobným slavnostním ceremoniálům, se již stala tradičním místem, kde je každoročně připomínán význam 28. října pro Českou republiku a její občany. 

Brána, situovaná do půvabného místa Hradčan v blízkosti letohrádku Belveder, pochází z roku 1721 a byla postavena architektem Giovannim Battistou Alliprandim podle návrhu Františka Vogota.