Šestka hravá a zdravá: vyzkoušejte, co vás baví!

Tradiční akce „Měsíc Zdravé Šestky“ si nově říká „Šestka Zdravá Hravá“. Kromě názvu se změnil i termín konání a akce nyní místo září probíhá po celý červen. Veřejnosti přináší široké možnosti vyzkoušet si zdarma nejrůznější volnočasové aktivity.

Hlavní foto

 „Nový název, který jsme vybrali po veřejné diskusi, více odpovídá celkovému zaměření akce. Změna termínu, který symbolicky začíná Dnem dětí, umožní rodičům i všem zájemcům seznámit se včas s nabízenými aktivitami a vybrat si do nového školního roku podle vlastní úvahy,“ reaguje na změny radní pro sociální a zdravotní oblast Marián Hošek. Děti a mladiství, dospělí i senioři si aktivity vyzkouší už v červnu a v případě zájmu se mohou přihlásit hned od září.

Praha 6 je místem, kde se dětem i dospělým nabízí opravdu široká škála nabídek trávení volného času. Někdy je složité odhadnout, co bude děti skutečně bavit a naplňovat, a nejlepší způsob, jak to zjistit, je vyzkoušet si to na vlastní kůži. Proto přináší Šestka zdravá a hravá možnost  ZDARMA vyzkoušet nejrůznější aktivity, od sportu po vědu. Děti se pak mohou lépe rozhodnout, jakému koníčku by chtěly svůj volný čas věnovat. „Je to vhodná příležitost poznat se i s konkrétními vedoucími, lektory a potenciálními spoluúčastníky daných volnočasových aktivit. I to je při výběru kroužku velmi důležité,“ připomíná radní pro školství Marie Kubíková, která současně upozorňuje komplexní význam akce. „Zdraví je v žebříčku hodnot nás všech na prvním místě a sport a aktivní trávení volného času je nezbytnou podmínkou toho, abychom byli co nejdéle zdraví a šťastní,“ dodává.

Kompletní nabídku aktivit najdete ZDE