Šestá informační kancelář Prahy 6

Radnice Prahy 6 otevřela na svém území v pořadí již šestou informační kancelář jako detašované pracoviště, tentokrát v Dejvicích.
Hlavní foto

"Princip informačních kanceláří v Praze 6 vychází z ověřeného modelu, jehož základem jsou tři základními typy služeb: informační zóna, podatelna a ověřování. Zároveň jsme převzali systém Czech Point,“ vysvětlil starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa a dodal: „Radnice se snaží přibližovat tyto nejžádanější služby svým občanům v hustě zasídlených lokalitách obvodu.“

Informační kancelář IK Dejvická,
Dejvická ul. 16

tel.:  233 359 318
e-mail:
info2@praha6.cz, rjafarov@praha6.cz

Otvírací doba:
PO, ST 8.00 - 18.00
ÚT 8.00 - 16.00
ČT 8.00 - 15.30
PÁ 8.00 - 15.00

Historicky první informační kancelář byla vybudována v Dejvicích (která však nebyla detašovaná, nýbrž byla součástí budovy radnice a proto kvůli rekonstrukci úřadu letos dočasně zrušena), následovaly informační kanceláře v Břevnově, na sídlišti Dědina, na Petřinách, v Sedlci a v loňském roce i specializovaná informační turistická kancelář ve funkcionalistickém objektu Skleněný palác v Dejvicích.

Informační kanceláře v Praze 6 převzaly v dubnu loňského roku i další služby související s projektem Czech Point. Již přes rok tak radnice Prahy 6 (nejprve v rámci pilotního projektu, od září 2007 pak v ostrém provozu) vydává ověřené výpisy z katastru nemovitostí, z obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku a od ledna letošního roku i z rejstříku trestů. V současné době si ověřené výpisy z těchto veřejných registrů vyzvedlo na 6 tisíc občanů.

V květnu 2008 se dočasně přestěhovali úředníci ze stávající budovy radnice na adrese Čs. armády 23 do budovy bývalé polikliniky Na Marjánce v Břevnově, do objektu Delta na sídlišti Dědina a do některých dalších náhradních prostor.

„Jsme si vědomi, že probíhající rekonstrukcí radnice a současným rozmístěním jejích agend do detašovaných pracovišť může dojít ke ztížení dostupnosti. Proto právě několik desítek metrů od rekonstruované budovy, tedy v ulici Dejvická, otevíráme novou informační kancelář. Bude poskytovat veškeré služby, které informační kanceláře šesté městské části mají ve svém spektru. Předpokládáme, že kromě ověřování a agend Czech Point bude využívána i podatelna, budou vyřizovány dotazy občanů vztahující se k výkonu státní správy i samosprávy, budou distribuovat potřebné formuláře, tiskopisy i informovat o kulturním a společenském životě na Praze 6,“
doplnil starosta Chalupa.

Video ZDE

Související články

Projekt byl zadán v roce 2022 na základě dohody investorů v území (provozovatelů) a městské části. Následně byla zadána studie, která měla za úkol zkoordinovat všechny záměry v území, zejména dopravního charakteru, navázat na studii hlavního města Baba 1932 a především nalézt dopravní řešení křižovatky Na Štáhlavce/ Matějská/ Šárecká, která byla dvakrát neúspěšně řešena v rámci projektu TSK – Rekonstrukce Šárecké ulice.

Celý článek26. 2. 2024