Šachový velmistr Karpov navštívil ČR a zamířil na Prahu 6

UVNITŘ ČLÁNKU FOTOGALERIE. Šachový velmistr A. J. Karpov podpořil v Praze 6 žáky šachové školy stejného jména, která sdružuje šachové hráče všech věkových kategorií.

Hlavní foto

Šachový velmistr A. J. Karpov podpořil v Praze 6 žáky šachové školy stejného jména, která sdružuje šachové hráče všech věkových kategorií.

Setkání s mistrem světa, mezinárodním šachovým velmistrem, poslancem Státní dumy Ruské federace a prezidentem Mezinárodní asociace fondů světa Anatolijem Jevgenijevičem Karpovem proběhlo v pátek 1. března.

Šachová škola byla založena v roce 2011 za účasti mezinárodního velmistra Anatolije Karpova a aktuálně čítá 17 žáků ve věku 5-18 let.

Kurzy pod vedením trenérů probíhají dvakrát týdně na Praze 6 v učebnách Ruského střediska vědy a kultury, bezplatně poskytnutých Velvyslanectvím Ruské federace.

V květnu 2013 chystají vstup družstva dorostenců do České šachové ligy.

Posláním šachové školy Anatolije Karpova je vychovávat mladé nadějné šachisty a připravit je na úspěšnou reprezentaci klubu AURORA (a jeho sponzorů) v české lize i v evropském žebříčku, uvedl tiskový mluvčí Prahy 6 Adam Halmoši.