Run Tour: Téměř půl milionu korun pro nemocné děti

Praha 14. 10. 2012 – Na tisíc účastníků přilákal sedmý a závěrečný díl letošní jedinečné sportovní akce – Run Tour České pojišťovny. Záštitu nad závěrečnou pražskou částí letošních závodů převzala starostka Prahy 6 Marie Kousalíková. Startovaly dnes v Praze na Ladronce. Díky závodům se vybralo téměř půl milionu korun pro nemocné děti. 

Hlavní foto

Z každého startovného se totiž odvádělo padesát korun Dětskému kardiocentru Fakultní nemocnice v Motole a dalších padesát korun přidala Nadace České pojišťovny. Šek s celkovou částkou předávala starostka Marie Kousalíková společně s organizátory zástupcům nemocnice. „Dohromady se podařilo vybrat téměř půl milionu korun,“ řekla Marie Kousalíková. Kardiocentrum se zabývá především diagnostikou a léčbou vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév u dětí od narození do 18 let věku.

Závodilo se na tratích 5 a 10 kilomentrů. Na startovní listině pětikilometrové trati měla radnice Prahy 6 svého reprezentanta – nechyběl totiž zástupce starostky Prahy 6 - Petr Ayeboua. Závodit mohli také děti a senioři na svých tratích. Ceny vítězům v běhu seniorů předávala starostka Marie Kousalíková s radním pro oblast školství Ondřejem Balatkou. Kompletní výsledky a další informace o akci na www.run-tour.cz