Roční školné získal malý Tomáš z azylového domu Vinička

Asociace předškolního vzdělávání ve spolupráci se zástupci Městské části Prahy 6 a Maxíkovou jazykovou školkou předali tříletému Tomáškovi šek na 1 rok školného zdarma.
Hlavní foto

Včera se uskutečnilo slavnostní předání šeku na školné ve výši 146.988 Kč. Částka je určena k pokrytí nákladů spojených s docházkou Tomáše Drozdy, syna Anny Šimečkové, do Maxíkovy jazykové školky ve školním roce 2009/2010. VIDEO z předávání ZDE

Šek na 1 rok školného zdarma v Maxíkově jazykové školce v Praze 6 - Břevnově předal Pavel Tuleškov, předseda představenstva Asociace předškolního vzdělávání a Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro oblast školství a vzdělávání. S velkými díky jej převzala matka Anna Šimečková.

„Jsme rádi, že si i v dnešní době lidé vzpomenou na ty, kterým štěstí v životě tolik nepřálo a jsou ochotni pomoc. Proto jsme s radostí přijali nabídku nadačního fondu Asociace předškolního vzdělávání a pomohli vytipovat vhodného příjemce školného v jazykové školce,“ domnívá se radní Ondřej Balatka.

“V průběhu měsíce srpna a září byly evidovány žádosti o umístění dítěte v předškolním zařízení Maxíkovy jazykové školky. Podmínkou pro získání tohoto místa byla tísnivá rodinná, sociální a finanční situace. Po zvážení všech okolností bylo rozhodnuto, že místo ve školce obdrží paní Anna Šimečková pro svého syna Tomáše Drozdu,“ dodal vedoucí odboru školství Jan Holický.

Paní Anna Šimečková pracovala jako pomocná kuchařka. V zaměstnání se Anna seznámila se svým přítelem a následně otěhotněla. Poté, co musela opustit tehdejší podnájem, se dostala do složité situace, ve které jí pomohla Městská část Praha 6. Ubytovala jí v azylovém domě Vinička se synem Tomáškem. S otcem dítěte fungují jako rodina. V azylovém domě se Anna díky péči sociální pracovnice naučila starat o dítě, o domácnost a hospodařit s financemi. Syna má velmi ráda a dobře o něj pečuje.

Maxíkova jazyková školka
Strahovská pobočka Maxíkovy jazykové školky, která se tohoto nadačního projektu účastní, se nachází v sousedství stadionu Evžena Rošického, mezi usedlostí Ladronka – vyhlášeném místě zábavy, relaxace a oddechu a petřínskými sady s dominantami Petřínské rozhledny a Štefánikovy hvězdárny. Díky svému umístění může školka dětem nabídnout celou řadu hřišť, sportovišť a parků v bezprostřední blízkosti školky (např. plavecký bazén, tenisové kurty, fotbalové hřiště, krytou a vyhřívanou halu s pískem) a celou řadu dalších míst, kde děti tráví jak svůj volný čas tak i cílené aktivity korespondující s výchovně-vzdělávacím programem LEARN. Maxíkova jazyková školka přijímá děti již od 18 měsíců věku.

Asociace předškolního vzdělávání, o.s.
Asociace předškolního vzdělávání, o.s., zahájila svou činnost již v r. 2006. Působí jako garant kvalitní předškolní výchovy a vzdělávání v několika předškolních zařízeních a jako konzultant při řešení celé řady specifických záležitostí (firemní školky, miniškolky apod.). Dále Asociace ze svých zdrojů přerozděluje finanční prostředky tam, kde se jich nedostává standardní cestou.

„Kromě zaplacení školného pro Tomáška Drozdu Asociace předškolního vzdělávání tento rok spolufinancovala také projekt speciální základní a mateřské školy Korálek v Kladně ve výši 280.000 Kč,“ sdělil Pavel Tuleškov a dodal: „Pro tento školní rok bylo z rozpočtu asociace vyčleněno dalších 182.988 Kč, které budou vynaloženy na úhradu celoročního školného pro další dítě. Jméno příjemce daru, kterým může být každý, kdo splňuje základní podmínky pro udělení tohoto grantu, bude oznámeno 14. prosince 2009.“

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024