VIDEO: PRVNÍ POULIČNÍ KNIHOVNA ODHALENA!

Praha 23. 10. 2012 – Úderem půl třetí odpoledne spustila Praha 6 první pouliční knihovnu v metropoli! Halina Pawlowská, zlatý pětibojař David Svoboda a pro děti Hurvínek s Máničkou. Ti všichni přišli start knihovny podpořit a věnovali svou knihu. Stáhněte si nálepku, tou svou knihu označte a přineste do pouliční knihovny.

Hlavní foto

KLIKNĚTĚ NA TENTO TEXT, UVIDÍTE, JAK ODHALENÍ ZACHYTILA V ŽIVÉM VSTUPU KAMERA ČT!

PODÍVEJTE SE NA REPORTÁŽ Z ODHALENÍ KNIHOVNY - PRÁVĚ ZDE!

Už teď je knihovna téměř plná. Pro všechny zájemce je otevřená 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Rozměry připomíná telefonní budku, čtyři police o 70 x 70 cm pojmou zhruba dvě stě knih.

„Koncept pouliční knihovny spočívá v tom, že si každý může vypůjčit knihu, odnést domů a po přečtení ji zase vrátit. Pokud lidé doma nemají na vlastní svazky místo nebo je chtějí dopřát dalším čtenářům, mohou je na oplátku do skříně i dávat,“ řekla starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

Vše je zdarma, bez poplatků, bez čekání. Knihovna je otevřená non-stop. MANUÁL: Jak to funguje? V příloze článku si stáhněte nálepku. Tu nalepte do knihy, kterou donesete do pouliční knihovny. Hotovo a děkujeme! Právě tak dáte do oběhu jednu ze svých knih ostatním.

Knihovna je pro všechny – dospělé i děti. „Právě děti málo čtou a tak doufám, že je knihovna a knížky přilákají,“ dodala starostka. S projektem se Praha 6 už také připojila jako partner projektu „Praha – město literatury“.