PRVNÍ FOTOGRAFIE: STREET ART V PRAZE 6 MÁ V RUKOU PASTA!

Praha 16. 10. 2012 – Už devatenáct hodin vzniká ve Verdunské ulici v Praze 6 unikátní dílo obřích rozměrů. Autorem je Pasta Oner, malíř, grafik a jeden z průkopníků českého street art. Už teď autor prozradil, že dílo je inspirováno Sixtinskou kaplí v Římě a na obřím štítu domu jeho výtvor uvidíme v plné parádě už příští týden.

Hlavní foto

Přinášíme první fotografie z pondělního večerního nasvěcování fasády domu. „Dílo má za cíl vzbudit v lidech naději, že vše není tak zlé, jak vypadá a máme ve svých rukou moc to změnit. Tématicky pak vychází z díla Leonarda da Vinciho Stvoření Adama, které je možné vidět na stropu Sixtinské kaple v Římě,“ říka Pasta Oner. Celý průběh vzniku jedinečného díla budeme dále sledovat! Nad projektem převzala záštitu starostka Prahy 6 Marie Kousalíková.

Dílo je součástí doprovodného programu výstavy „Městem posedlí“, mezinárodní výstavy streetartu a graffiti, která se pod záštitou primátora hlavního města Prahy koná v Galerii hlavního města Prahy – Městské knihovně. Obyčejná fasáda domu ve Verdunské ulici 30 v Praze 6 tak bude po dobu projektu "Městem posedlí" minulostí. Více informací na: www.mestemposedli.cz

Pasta Oner – streetartový umělec, grafický designér, patřící k průkopníkům české streetartové a graffiti scény. Vytváří čistý grafický styl s kořeny v americkém pop-artu 60. let. Jeho práce odkazuje na Andyho Warhola, Roye Lichtensteina, či Claese Oldenburga, z českých umělců pak například na Ladislava Sutnara.