PROHLÁŠENÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 6 K ROZHODNUTÍ RADY MĚSTA O ZÓNÁCH PLACENÉHO STÁNÍ

Praha, 16. 4. 2013 - Na základě dnešního vyjádření Rady hlavního města Prahy ohledně parkovacích zón v Praze, kdy zástupci města řekli, že ani v příštích dvou letech se zóny rozšiřovat nebudou, radnice městské části Praha 6 uvádí, že takto nezodpovědné chování od členů Rady hlavního města Prahy není přijatelné a radnice městské části Praha 6 bude iniciovat také u ostatních dotčených městských částí, aby zvážily urychlené jiné dopravně-inženýrské řešení. Občané městské části Praha 6 jsou plnohodnotnými obyvateli hlavního města a Rada by měla hájit i jejich zájmy.

Hlavní foto

Nemile nás překvapuje současný postoj Rady hlavního města Prahy tvořenou TOP 09 a ODS. Jako zástupce městských částí nás totiž rok a půl utvrzují, že námi předložené a zaplacené systémy budou projednány a schváleny v letošním roce tak, aby zóny byly spuštěny nejpozději začátkem roku 2014.

I to je posun v termínech, ale lepší jednotný systém, než rozsekaný. Bohužel, tento hloupý a nesystémový krok hlavního města Prahy ohrožuje mnohé městské části v dopravě v klidu natolik fatálně, že budeme nuceni hledat jiné řešení bez hlavního města Prahy.

Zároveň budeme zvažovat proplacení zmařených investic do přípravy zón po radě hlavního města Prahy.

Praha 6 žádá o zóny už od roku 2008!

Doprava v klidu na Praze 6 v příštím roce bez zón placeného stání je pro vedení Prahy 6 naprosto nemyslitelná, stejně jako pro její občany. Radnice udělá maximum proto, aby zóny byly zavedeny. Zavedení zón placeného stání schválilo zastupitelstvo Prahy 6 už v prosinci 2008. Městu trvalo více než tři roky, než v roce 2012 konečně schválilo pouhý záměr vypsání výběrového řízení na provozovatele zón placeného stání.

ČLÁNEK ČTK Z 16. 4. 2013:

Parkovací zóny v Praze v dalších dvou letech město nerozšíří - http://www.ceskenoviny.cz/regiony/zpravy/parkovaci-zony-v-praze-v-dalsich-dvou-letech-mesto-nerozsiri/927165

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024