Praha 6 potvrdila roli volebního lídra

Voliči Prahy 6 opět potvrdili, že jim není lhostejný jejich osud. Svou účastí ve volbách výrazně překonali nejen celostátní, ale i pražskou účast ve volbách.

Hlavní foto

Celkem 55 222 platných hlasovacích lístků bylo vloženo do uren ve 104 volebních okrscích v Praze 6 při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Jedná se o jednu z nejvyšších volebních účastí z pražských městských částí, ale i volebních okrsků v celé České republice – 73,18 procent. Průběh letošních voleb ve všech volebních okrscích Prahy 6 byl klidný a bez incidentů.

Výsledky voleb v Praze 6

Výsledky voleb v hl.m.Praha

Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR


Nejstarší člen komise se narodil před 89 lety

Pro zdárný průběh voleb se ho v Praze 6 účastní 760 dobrovolníků, z toho je 200 zaměstnanců radnice. Mezi členy volebních komisí zasedlo 40 osob starších 80ti let, nejstaršímu členovi volební komise v Praze 6 je 89 let (roč. narození 1921 !). Ve volebních komisích byli i lidé, kteří od roku 1989 nevynechali jedinou možnost zasednout do komise. Oproti tomu bylo mezi členy komisí i 60 dobrovolníků, kteří letos dosáhli plnoletost a pomáhají při volbách poprvé. Volby byly klidné a bez incidentů. Největší nápor voličů zažili komisaři hned v pátek po druhé hodině. Radnice vydala asi 2 200 voličských průkazů, naopak s hlasovacími průkazy volilo v Praze 6 1500 lidí. S přenosnou urnou pak komise navštívily kolem tří stovek lidí, vozíčkářů a zdravotně postižených.

Dvojitá volba
V sobotu 29.5.2010 volili Veronika Piotrowská a Ferdinand Valent zásadně volit hned dvakrát! Ve 13 hod. si řekli své životní ANO v obřadní síni v budově Skleněného paláce, o tři čtvrtě hodiny dříve řekli své ANO občana vhozením volebního lístku do urny na ZŠ nám. Interbrigády. Samozřejmě ve svatebních šatech :O) 

Videoreportáž z voleb ZDE