Praha 6 poskytne slevy z nájemného podnikatelům

Radní Prahy 6 schválili slevy z nájemného podnikatelům v oblasti postižené záborem ulice Dejvická a částečným uzavřením dopravy stanice Hradčanská z důvodu výstavby tunelu Blanka.
Hlavní foto

„Zabývali jsme se situací podnikatelů, kteří jsou nájemci nebytových prostor a prodejen v oblasti Dejvická a Hradčanská a kteří jsou existenčně ohroženi záborem ulic z důvodu výstavby tunelu Blanka a zároveň nejsou dlužníky,“ řekl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Po prozkoumání podmínek se systém nakonec týká 13ti provozoven, jejichž nájemci do konce letošního roku ušetří na nájemném celkem 766.686 korun. Jde o provozovny s prodejem květin, dárků, dětského oblečení, drogerie, prodejna a oprava obuvi, cukrárna, vinotéka, tabák, nápoje, prodejna mobilních telefonů, kancelářské potřeby, opravy, nákup a prodej nábytku nebo potraviny a prodejna smíšeného zboží.

Slevy na nájemném jsou poskytovány až do konce roku, u některých provozoven byla sleva realizována již během letních měsíců. Provozovny, kterým levnější nájemné začne platit od září, mají slevu z měsíčního nájemného 75% bez DPH a služeb, u provozoven, které získaly slevu už během léta, se sleva pohybuje mezi 64 - 68%.

Související články